Cillian Murphy, starul filmelor Oppenheimer, A Quiet Place Part II, dar si al serialului de succes Peaky Blinders, va juca in Small Things Like These – adaptarea romanului lui Claire Keegan. Actorul va fi si producatorul noului film, finantat de Artists Equity, compania de productie a lui Ben Affleck si Matt Damon.

Small Things Like These are loc in 1985, de Craciun. Bill Furlong (Cillian Murphy) este un tata devotat si credincios care descopera secretele uimitoare tinute ascunse de manastirea din orasul sau, dar si adevaruri socante despre propria sa viata.

Ciarán Hinds si Emily Watson vor juca de asemenea in filmul scris de Enda Walsh si regizat de Tim Mielants. Productia a inceput deja, in Irlanda.

I’m honored and thrilled to have the opportunity to bring Claire Keegan’s magnificent novel to the screen. We have gathered together a phenomenal team of creatives to make this film, and found exceptional partners in AE, a studio led by Matt Damon and Ben Affleck — actors and filmmakers I have admired for many years,” a declarat Cillian Murphy.

Romanul Small Things Like These a fost publicat in 2021 de Grove Press, fiind pe lista scurta a Booker Prize si Rathbones Folio Prize din 2022. Acesta este nominalizat la Dublin Literary Award, premiu anual acordat celui mai bun roman din lume scris sau tradus in limba engleza. De asemenea, cartea anterioara a lui Keegan, The Quiet Girl, a fost adaptata in primul film irlandez nominalizat la Oscar la categoria cel mai bun film strain.