Cineastul norvegian Joachim Trier va lucra din nou cu Renate Reinsve, dupa filmul de succes din 2021, The Worst Person in the World; actrita de 35 de ani a castigat premiul pentru cea mai buna actrita la Cannes pentru acest film, regizat de Trier.

Sentimental Value este o noua drama de familie scrisa de Joachim Trier alaturi de colaboratorul sau obisnuit, Eskil Vogt. Nora (Reinsve), o actrita si sora ei Agnes sunt in doliu, in urma mortii mamei lor. Tatal acestora, Gustav, reapare in viata celor doua femei, dupa o lunga absenta. Fost cineast reputat, Gustav a scris scenariul unui film care il va readuce in prim plan si ii ofera rolul principal fiicei sale, Nora, dar aceasta nici nu vrea sa auda. In timpul unui eveniment dedicat lui in Franta, el cunoaste un star de la Hollywood aflat in plina ascensiune si ii ofera rolul pe care l-a scris pentru Nora. Filmalile incep ulterior, acasa in Norvegia, iar Gustav vrea sa profite de aceasta noua sansa pentru a-si repara relatia cu cele doua fiice.

Productia filmului Sentimental Value a inceput in luna august, filmarile avand loc in Norvegia, Franta si Germania. Juliette Schrameck de la Agat Films, Nathanaël Karmitz si Elisha Karmitz de la MK Production, Maria Ekerhovd (Mer Film) si Andrea Berentsen Ottmar de la Eye Eye Pictures sunt producatori. Finantarea acestuia provine de la Arte France Cinema.

Juliette Schrameck a declarat ca Sentimental Value va fi asemanator cu The Worst Person in the World, dar ca primul va fi “mai ambitios si matur, fiind o cominatie de comedie si drama“. Schrameck si Karmitz au descris filmul ca fiind “despre familie, memorie si despre modul in care trebuie sa rescriem povestile pe care ni le spunem pentru a supravietui“.