DIVA incheie prima luna de toamna cu premiera primului film al seriei Case si mistere, cu titlul Case si mistere: Acuzat de crima (Framed for Murder: A Fixer Upper Mystery, 2017), programat pe 27 septembrie 2023, la ora 21:00. Acesta este bazat pe seria de 10 volume semnate de Kate Carlisle (publicate din 2014 incoace), a carei inspiratie au fost oraselele de coasta din California natala, pline de vile victoriene si faruri istorice. Filmul urmareste aventurile unei experte in renovari – Shannon Hughes (interpretata de actrita si cantareata Jewel) – si ale reporterului de investigatii devenit scriitor de romane politiste Mac Sullivan (Colin Ferguson).

In Case si mistere: Acuzat de crima, acesta din urma cumpara casa darapanata care a inspirat numele oraselului Lighthouse Cove si o angajeaza pe Shannon sa o renoveze. Pe perioada reparatiilor Mac locuieste in casuta de oaspeti din oras a lui Shannon. In Lighthouse Cove toata lumea stie ca aceasta este experta nr. 1 cand vine vorba despre constructii. E o femeie independenta, are compania ei, este specializata in restaurari ale cladirilor din Epoca Victoriana, isi schimba singura rotile cand face pana si… rezolva si mistere in timpul liber.

Dupa ce termina de renovat o pensiune, Shannon participa la o conferinta gazduita de un localnic pasionat de comori. La scurt timp, acesta este gasit mort in propria casa si politia spune ca a fost un accident casnic – ar fi cazut si s-ar fi lovit la cap. Dar Shannon a observat niste ciudatenii si e de alta parere. Si Mac (Colin Ferguson) este de acord cu ea, asa ca cei doi pornesc o investigatie pe cont propriu. Iar indiciile spun ca motivul crimei are legatura cu un colier celebru, care i-a apartinut unei printese.

Jewel canta o melodie proprie, intr-una dintre scenele din Case si mistere: Acuzat de crima, iar povestea este un prim pas promitator in relatia dintre Shannon si Mac, care incepe cu o serie de presupuneri eronate. Filmul este primul din seria de trei ecranizari inspirate de seria Fixer Upper Mysteries, semnata de producatoarea TV devenita scriitoare Kate Carlisle. Serie care va continua in luna octombrie, cu celelalte doua productii din trilogie, difuzate de DIVA tot in premiera.