New Line Cinema aduce urmatorul capitol din povestea The Nun/ Calugarita, productia cu cele mai mari incasari din universul ConjuringTraind Printre Demoni, de 2 miliarde de dolari. Horrorul fenomen este distribuit de Vertical Entertainment si poate fi vizionat doar in cinematografe, incepand din 8 septembrie 2023.

1956 – Franta. Un preot este ucis. Raul se raspandeste. Continuarea blockbusterului mondial o urmareste pe sora Irene, care se intalneste din nou fata in fata cu Valak, calugarita demon. Taissa Farmiga (The Gilded Age) revine ca sora Irene, alaturi de Jonas Bloquet (Tirailleurs), Storm Reid (The Last of Us), Anna Popplewell (Fairytale) si Bonnie Aarons (The Nun), impreuna cu o distributie formata din talente internationale.

Regizat de Michael Chaves (Traind printre demoni: E mana diavolului) dupa un scenariu de Ian Goldberg, Richard Naing (The Autopsy of Jane Doe) si Akela Cooper (M3GAN), filmul se bazeaza pe o poveste scrisa de Cooper, cu personaje create de James Wan si Gary Dauberman.

Peter Safran de la compania Safran si James Wan de la Atomic Monster sunt producatori, continuand colaborarea lor in rolul de realizatori pentru toate filmele anterioare din seria Traind printre demoni. Calugarita II ii are ca producatori executivi pe Richard Brener, Dave Neustadter, Victoria Palmeri, Gary Dauberman, Michael Clear, Judson Scott si Michael Polaire.

Alaturi de Chaves, in spatele camerei este directorul de fotografie Tristan Nyby (The Darkand the Wicked), impreuna cu designerul de productie Stéphane Cressend (The French Dispatch), editorul Gregory Plotkin (Get Out), producatorul de efecte vizuale Sophie A. Leclerc (Lucy), designerul de costume Agnès Béziers (Oxygen), si compozitorul Marco Beltrami (Scream).

Universul Traind printre demoni este franciza horror cu cele mai mari incasari din istorie, de peste 2 miliarde de dolari la nivel mondial. La nivel international, patru dintre titlurile Traind printre demoni au avut castiguri de peste 300 de milioane de dolari la nivel mondial (Calugarita – 366 de milioane de dolari; Traind printre demoni 2 – 322 de milioane de dolari; Traind printre demoni – 320 de milioane de dolari; Annabelle: Creation – 307 milioane de dolari), iar toate cele sapte productii au incasat fiecare peste 200 de milioane de dolari. The Nun este filmul cu cele mai mari castiguri din franciza, cu peste 366 de milioane de dolari in intreaga lume.

Distribuita la nivel international de Warner Bros. Pictures si in Romania de Vertical Entertainment, The Nun 2/ Calugarita II va avea premiera in cinematografele din intreaga tara pe 8 septembrie 2023.