Past Lives/ Din alte vieti, cel mai bun film al anului de pana acum, ruleaza acum in cinematografele din Romania. „Fara indoiala cel mai bun film al anului de pana acum” – The Times

Revista Forbes a facut o medie intre cele mai bune scoruri al filmelor de pe Metacritic si Rotten Tomatoes. La final, a reiesit ca Past Lives, debutul impresionant al regizoarei Celine Song este cel mai bun film al anului de pana acum. Filmul figureaza deja in predictiile pentru Oscar 2024 si este iubit de publicul din intreaga lume. Din alte vieti ruleaza acum in 41 de cinematografe din 21 de orase din Romania, distribuit de Bad Unicorn.

Lansat la Sundance si Berlinale la inceputul acestui an, Past Lives spune povestea Norei si al lui Hae Sung, doi tineri care au o legatura speciala inca din copilarie, dar a caror drumuri se despart atunci cand familia Norei emigreaza din Coreea de Sud. 20 de ani mai tarziu, in New York, cei doi se regasesc pe parcursul unei saptamani, timp in care isi confrunta notiunile despre iubire si destin.

O poveste de dragoste naucitoare, de-a dreptul perfecta” – revista Rolling Stone.

In coreeana exista un concept intitulat „in-yun”. In limba romana s-ar traduce „soarta”. Dar, mai ales, se refera la modul in care destinul aduce doi oameni impreuna pe baza nenumaratelor legaturi din vietile lor anterioare. Intr-un bar din New York, regizoarea de origine coreeana Celine Song sta asezata intre doi barbati din doua universuri foarte diferite ale vietii ei: sotul, newyorkez, si un fost iubit din copilarie, coreean, aflat in vizita in America. Jucand rolul de traducator si, in acelasi timp, pe cel de intermediar, Song are senzatia stranie ca doua lumi diferite fuzioneaza prin intermediul ei.

Cu o scena similara incepe si Past Lives, comparat de critici si spectatori cu seria ”Before” (Sunrise, Sunset, Midnight) al lui Richard Linklater. Asadar, daca sunteti amatori de filme inteligente despre relatii, spiritualitate si iubire, Din alte vieti este cea mai buna alegere pe care o puteti face in luna septembrie,

Tandru, amuzant si dureros de frumos. Un film miraculos” – Vox

Cu umor, maturitate si emotie, povestea lor curge natural, fara artificii regizorale sau scenaristice, creionand doua lumi atat de diferite care se intalnesc prin intermediul Norei si care pot functiona impreuna in armonie. Pana la urma, viata noastra este suma unor alegeri. Iar daca soarta, sau „in-yun” ne pune in fata unor intamplari care par sa nu mai depinda de noi, in universul magic al cinematografiei povestile adevarate despre iubire si prietenie transcend timpul si distantele.

Iar experienta de a vedea Past Lives in sala de cinematograf este una unica, muzica si imaginea creand o emotie colectiva unica care va calatori mult timp de aici incolo cu fiecare spectator in parte.