Sunt un mare fan al lui Stephen King. Am citit toate cartile lui (care au aparut in Romania) si cred ca este absolut genial. Multa lume nu intelege de ce au atata succes cartile cu subiecte horror, dar cei care le citesc inteleg ca este vorba de mult mai mult decat atat. IT, sau Orasul BantuIT cum a fost tradus in romana, este o carte extraordinara despre prietenie, iubire si puterea acestor doua sentimente combinate si foarte puternice, atunci cand esti copil, care inving chiar si raul absolut. Iar faptul ca are si accente horror m-a facut sa iubesc aceasta carte!

DAR, chiar daca sunt fan declarat al cartilor lui Stephen King,asta nu inseamna ca pot spune acelasi lucru si despre filmele lui. Am reusit sa vad numeroase filme adaptate dupa romanele sale, la care maestrul a lucrat si la scenariu, iar cele mai multe sunt extrem de proaste! De aceea nici nu ma indur sa vad filmul IT

Sa vorbim totusi se cele care au iesit cat de cat ok. Sa nu credeti ca toate sunt proaste… The Green Mile, romanul sau ecranizat in anul 1999, cu Tom Hanks intr-un rol principal, este un film extraordinar, foarte emotionant, care a avut mare succes si a castigat si numeroase premii (a avut chiar si 4 nominalizari la Oscar!) Imi amintesc ca l-am vazut cand eram mica si mi-a ramas de atunci in minte, pentru ca iti transmite ceva foarte puternic.

Ca sa nu mai scriu de Carrie, primu lui roman, care a fost ecranizat in 1976 si regizat de Brian De Palma! Este un film foarte important in istoria cinematografiei, premiat si aclamat de critici!

Ca si The Green Mile, noul film adaptat dupa un roman al maestrului, The Mist, este regizat de Frank Darabont. Acesta a regizat si un alt film extrem de bun, The Shawshank Redemption, dupa un scenariu de Stephen King.

Poster-ul filmului :

Sinopsisul filmului :

Dupa o furtuna violenta, artistul David Drayton si locuitorii unui mic oras sunt victimele atacului unor creaturi invizibile, camuflate de o bizara ceata extrem de densa. Zvonurile sugereaza ca acestea sunt rezultatul unui experiment condus la baza militara din imediata apropiere. Baricadati intr-un supermarket, Drayton si grupul sau de supravietuitori trebuie sa-si rezolve problemele interne si abia apoi sa-si infrunte uniti inamicul pe care nici macar nu-l pot vedea.

(Cinemagia)

Thriller-ul The Mist prezinta o ceata ucigasa care apare intr-o comunitate din Maine (un cadru foarte des utilizat in romanele lui King), care ii prinde pe locuitorii terfiati ai acesteia intr-un supermarket in timp ce descatuseaza creaturi infricosatoare ; este un horror cu tenta moralizatoare, despre demonii din noi, care sunt uneori mai rai decat orice creaturi nepamantene.

Al doliea trailer al filmului :

[youtube lRo_hUbjeBE&rel=1]