ER prezinta personalul medical si pacientii camerei de garda ai spitalului fictional County General din Chicago. Creat de autorul de best-seller-uri Michael Crichton (Jurassic Park) si produs de John Wells (The West Wing), Christopher Chulack (Third Watch), David Zabel (JAG), si R. Scott Gemmill (Jonny Zero), serialul a castigat 22 de Premii Emmy, dintre cele 116 de nominalizari (!!) obtinand recordul la categoria seriale dramatice. In plus, ER a castiga si 4 premii SAG (Screen Actors Guild Awards) pentru performanta extraordinara a unui grup de oameni intr-un serial dramatic (Outstanding Ensemble Performance in a Drama Series) .

Serialul a ajuns la sezonul 14, mai exact la episodul 11, care are premiera azi la NBC!
free image host

Distributia serialului s-a schimbat de-a lungul anilor iar cea prezenta (principala) este formata din :

Dr. Luka Kovac (Sezonul 6 – cel curent) – Goran Visnjic
free image host
Actorul de origine croata se afla in distributia serialului din 1999, in rolul Dr. Luka Kovac, un doctor croat care a imigrat in America dupa moartea violenta a familiei sale.
free image hostfree image host

La inceputul sezonului, personajul sau, proaspat casatorit cu Dr. Abby Lockhart, este nevoit sa isi amane luna de miere pentru a merge in Croatia, la tatal sau care suferise un accident. Nunta lor a fost un moment atat de dragut! Pacat ca acel episod a avut un sfarst tragic! πŸ™
free image hostfree image host
Dr. Abby Lockhart (Sezonul 6 – cel curent) – Maura Tierney
free image host

Maura Tierney este o actrita extraordinara! Ea interpreteaza in acest serial rolul Dr. Abby Lockhart, fosta asistenta devenita doctor (pentru a putea plati facultatea de medicina ea a trebuit sa lucreze pana la absolvire ca asistenta a spitalului County General). Avand in vedere ca joaca de peste 8 ani in ER, personajul sau a suferit mai multe schimbari si trecut prin multe de-a lungul tuturor celor 8 sezoane.
free image hostfree image host

In sezonul 14, Dr. Abby Lockhart este nevoita sa se descurce cu munca la spital si cu cresterea baietelului ei Joe in absenta proaspatului ei sot, Dr. Luka Kovac. Aceasta este extrem de stresata si ajunge chiar sa aiba din nou probleme cu bautura, apogeul avand loc in episodul 7 al sezonului (Blackout) – un episod atat de imprevizibil, extraordinar!!!!

Dr. Gregory Pratt (Sezonul 8 – cel curent) – Mekhi Phifer
free image host

In 2002, Mekhi Phifer a adaugat listei sale de roluri in seriale unul important in mult premiatul ER! Acesta joaca rolul Dr. Gregory Pratt, un doctor foarte bun si foarte sigur pe propriile puteri! In plus, vocea actorului este extraordinara πŸ™‚ Actorul a castigat doua Premii NAACP, in 2004 si 2005, pentru Outstanding Supporting Actor in a Drama Series.
free image hostfree image host

Dr. Neela Rasgotra (Sezonul 10 – cel curent) – Parminder K. Nagra
free image host

Parminder Nagra joaca rolul Neela Rasgotra, o britanica-indiana intern la sectia chirurgie a spitalului County General, care ajunge in Chicago dupa ce si-a finalizat studiul biofizicii si biologiei moleculare la Universitatea Yale.
free image hostfree image host

Acesta este al 4-lea an de cand joaca acest rol si credeti-ma ca face o treaba excelenta! Este cred personajul meu preferat, are un accent britanic irezistibil, iar personajul pe care il interpreteaza este foarte inteligent si bine pregatit!

Dr. Archie Morris (Seazonul 10 – cel curent) – Scott Grimes
free image host

Scott Grimes este Dr. Archie Morris, care, desi a inceput sa joace din sezonul 10, abia din sezonul 12 a devenit un membru constant al celebrului serial ER!
free image hostfree image host

Desi la inceput este extrem de enervant si nu prea se intelege cu niciun coleg de serviciu, Dr. Morris devine cu timpul un doctor foarte bun care incepe sa se inteleaga cu ceilalti doctori, si chiar sa fie prieten cu Dr. Pratt. Iar intr-un episod de Craciun aflam cat de bine poate sa cante, atunci cand interpreteaza un colind alaturi de asistenta Haleh Adams.

Samantha Taggart (Sezonul 10 – cel curent) – Linda Cardellini
free image host

Linda Cardellini o interpreteaza pe asistenta Sam Taggart, o mama singura care a trebuit sa se lupte de mica cu greutatile vietii si care, pana la County General, nu a avut acelasi loc de munca atatia ani! Este o fire independenta, hotarata, care face tot posibilul sa isi creasca baiatul cat mai bine. In plus, este o asistenta foarte eficienta!
free image hostfree image host

In sezonul 14, ea se vopseste bruneta (inainte era blonda) si incepe sa se intalneasca cu un politist, Officer Litchman (Joe Manganiello).

Tony Gates (Sezonul 12 – cel curent) – John Stamos
free image host

Actorul/producator John Stamos continua sa aiba succes in diferite domenii din lumea divertismentului. Alaturadu-se definitiv distributiei serialului ER toamna trecuta, Stamos reia rolul lui Tony Gates, fostul paramedic devenit doctor in acest sezon.
free image hostfree image host

Gates este un personaj care nu poate fi trecut cu vederea, pentru ca nu respecta regulile, flirteaza tot timpul, este nesabuit si are o viata destul de dezordonata; dar este un medic bun si se implica foarte mult in cazurile sale.

Eu sunt momentan destul de obsedata de acest serial πŸ˜€ I-am urmarit primele sezoane cand eram mica, imi amintesc ca imi placea la nebunie fiecare episod! Am inceput sa revad serialul dupa ce am prins cateva episoade din sezonul 11 la TV, iar apoi am urmarit sfarsitul sezoanului, sezonul 12, 13 si acum de abia astept sa vad episodul 11 din sezonul 14! πŸ™‚

Cuplul meu favorit era Neela & Ray… πŸ™
free image host