Azi, 11 februarie 2008, este ziua actritei Jennifer Aniston!

free image host

Frumoasa actrita s-a nascut in Sherman Oaks, California in anul 1969 ; in copilaria sa, Jennifer a locuit un an in Grecia, la rudele tatalui ei, John Aniston, care este grec! Cand avea 9 ani, parintii ei au divortat si ea a fost mai departe crescuta de mama ei; tatal ei a primit un rol (Victor Kiriakis) in longevivul serial american Days of Our Lives.

Jennifer Aniston a prins gustul actoriei inca de la varsta de 11 ani, cand s-a inscris la cursurile de arta teatrala Rudolf Steiner, unde si-a dezvoltat si pasiunea pentru arta in general. Pregatirea sa profesionala a inceput prin calitatea sa de eleva a liceului din New York specializat in arta teatrala si cinematografie.

In 1989 a primit primul sau rol in televiziune, in serialul Molloy (1990). A aparut apoi in productii TV precum The Edge (1992), Ferris Bueller (1990). Pana in anul 1994, se parea ca succesul nu-i suradea tinerei actrite. Asta pana cand a aparut episodul pilot numit Friends Like These. Initial, Jennifer a fost rugata sa dea proba pentru rolul Monica, dar aceasta a refuzat si a participat la casting-ul pentru rolul Rachel Green, o “printesa” alintata care trebuie sa se descurce pe cont propriu, fara banii tatalui ei. Succesul imens al serialului Friends 1994 – 2004 (extraordinar, minunat, excelent!) a propulsat-o pe talentata actrita in top-ul celor mai indragiti actori ai momentului!

free image hostfree image hostfree image hostfree image hostfree image host

Jennifer Aniston a aparut si in filme precum The Good Girl, Bruce Almighty, Along Came Polly, Derailed, sau The Break-Up.
free image hostfree image hostfree image host

Urmatoarele sale proiecte cinematografice sunt peliculele He’s Just Not That Into You si Management (2008), la care a terminat de filmat, Traveling (2008), la care filmeaza in prezent, The Senator’s Wife si Gambit, ambele in 2009, la care nu au inceput inca nici lucrarile de pre-productie si Marley & Me, la care nu au inceput inca filmarile!
free image hostfree image hostfree image host

Aniston si Courtney Cox-Arquette, interpretele personajelor Rachel si Monica din Friends, sunt cele mai bune prietene si in viata reala, Jennifer fiind si nasa fetitei lui Courtney, Coco Riley Arquette!
free image host