free image hostEllen Page, tanara vedeta din Juno, il va interpreta pe unul dintre cele mai cunoscute personaje din literatura engleza, eriona romanului cu acelasi nume scris de Charlotte Bronte, Jane Eyre!

Alison Owen, producatoarea recentului The Other Boleyn Girl (un film foarte bun!) lucreaza alaturi de studiourile BBC Films pentru a realiza noua adaptare a romanului lui Bronte, scris in secolul al XIX-lea. Este povestea guvernantei care reuseste sa-i cucereasca inima barbatului foarte serios pentru care lucreaza, Mr. Rochester, care ascunde insa un secret teribil.

Scenariul a fos scris de Moira Buffini. Nu a fost ales inca un regizor, dar producatorii vor ca filmarile sa inceapa in aceasta toamna (2008).

Jane Eyre este unul dintre cele mai adapatate romane ale literaturii engleze, avand cel putin 20 de filme si productii TV. Cel mai recent proiect dedicat romanului a fost realizat de BBC anul trecut si a castigat 3 Premii Emmy! Ultima adaptare pentru marele ecran a fost cea din 1996, regizata de Franco Zeffirelli si cu Charlotte Gainsbourg in rolul renumitului personaj.
free image hostfree image host