Photobucket

Australia reprezinta noul film al lui Baz Luhrmann, unul dintre regizorii mei preferati (datorita fascinantului Romeo + Juliet) si ii are in rolurile principale pe Nicole Kidman si Hugh Jackman.

Actiunea filmului are loc (evident) in Australia, inaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial, unde o aristocrata de origine engleza, interpretata de Kidman, mosteneste o mosie imensa. Aunci cand baronii comertului cu vite panuiesc sa intre in posesia pamantului acesteia, Lady Sarah Ashley este nevoita sa-si uneasca fortele cu (destul de primitivul) cowboy The Drover. Cei doi trebuie sa indrume cireada de 2000 de vite prin unul din cele mai aspre tinuturi din lume ; de parca acest lucru nu ar fi fost de ajuns, acestia se vor confrunta cu probleme si mai mari, atunci cand japonezii bombardeaza Darwin-ul, la putin timp dupa atacul asupra lui Pearl Harbor.

Trailer-ul filmului :

Bugetul filmului se zvoneste ca a depasit 100 de milioane de dolari si, desi filmarile au suferit numeroase amanari, Australia va fi lansat, conform programului pre-stabilit, pe data de 14 noiembrie 2008!

Premiera romaneasca a filmului va avea loc pe 26 decembrie 2008.

* filmul pare foooarte siropos, dar merita o sansa, chiar daca joaca Nicole Kidman in el ;))