Sau informatii despre cinematografele din Bucuresti. Din pacate, exista diferente uriase intre cinematografele din cele trei mall-uri ale capitalei si cele vechi, din centru. Cele din prima categorie dispun de conditii foarte bune, au filme mereu noi si este o adevarata placere sa mergi acolo sa vizionezi un film, doua, trei….

DAR principalul lor aspect negativ este pretul mult prea mare al biletelor. Daca vrei sa vezi un film in weekend si nu esti elev/student trebuie sa platesti 20.5 lei. Nu foarte multa lume isi permite sau este dispusa in aceste conditii sa mearga foarte des la cinema, iar aceste preturi se vor mari cat de curand ๐Ÿ™

Cinematografele vechi, din centrul capitalei, sunt alternativa mult mai ieftina de a vedea un film in orice zi a saptamanii. Dar majoritatea arata jalnic, nu au fost renovate de muuulti ani si difuzeaza filme vechi. Imi amintes ca am fost la cinema Bucuresti in clasa a 10, la comedia Heartbreakers. Scaunele erau incomode, totul parea antic si plin de praf, imaginea filmului nu era perfecta. Si asta se intampla acum vreo 5 ani, imaginati-va cum trebuie sa arate acum…

O sa incep totusi cu un cinematograf decent, cu preturi bune si scaune comode. Cinema Corso, caci despre el este vorba, se afla pe Bd. Regina Elisabeta . Pretul unui bilet este de 8 lei (luni-vineri), 6 lei pentru primul spectacol (ora 12.00), iar in weekend este de 10 lei (toate spectacolele). Cred ca 6/8 lei este un pret potrivit pentru un astfel de cinematograf, pentru ca, desi nu are o infatisare exterioara stralucita, Corso este mai comod decat Patria. In concluzie, nu evitati sa mergeti sa vedeti un film la cinema Corso, s-ar putea sa va placa ๐Ÿ˜‰

free image host

Cinema Studio se afla pe Bulevardul Magheru Gheorghe 29 si se pare ca este pe primul loc in top-ul cinematografelor din Bucuresti.

“Intr-o sala de cinema confortul sunt oamenii din jur, iar la Studio oamenii vin pentru a vedea filme. De obicei aici sunt filme pe care le asteapta multa lume”, spune un contributor. Este poate cea mai curata si mai intima dintre salile de premiera din centru. Este dotat cu balcon, aer conditionat, sunet dolby stereo si 380 de locuri. In fiecare an aici se desfasoara Festivalul International de Film Studentesc, Festivalul Filmului European, Festivalul Filmului Britanic. Ar avea de castigat daca ar avea bar.

(Romania Libera)

free image host

Si eu am fost de multe ori la Studio si intentionez sa mai merg, dar nu cred ca este cel mai bun cinema din Bucuresti. In primul rand, conditiile proaste (scaune incomode, imaginea filmului nu este perfecta) nu pot fi trecute cu vederea. Pretul foarte mic este un avantaj mare, impreuna cu locatia foarte centrala a cinematografului ; daca nu stiati, pentru primele spectacole ale zilei (10:00 – 12:00) pretul este de 4 lei! Sincer, asta e pretul perfect pentru conditiile pe care le ofera ๐Ÿ™‚ Biletul pentru celelalte spectacole costa 8 lei (cam mult in aceste conditii).

CinemaPro este cel mai bun cinematograf din centrul Bucurestiului, in ceea ce priveste raportul pret/calitate. Conditiile sunt foarte bune, este o placere sa vezi aici un film, preturile la popcorn si suc sunt foarte accesibile, ecranul este mare, imaginea este perfecta. Singurul MARE dezavantaj este ca timp de o saptamana ruleaza numai un film. CinemaPro se afla la intersectia bulevardului Bratianu cu Ion Ghica, iar pretul biletelor este de 7 lei, pentru elevi si studenti la primele spectacole din zi (14:30 ; 16:45), 9,5 lei la restul spectacolelor. Biletele normale costa 9,5 pentru primele doua spectacole, iar restul sunt 12,5 lei.

Daca vrei sa vezi un film in avanpremiera, te costa 15 lei, o suma deloc mare in acest context!

Cinema Patria este un alt cinematograf cunoscut din centrul Bucurestiului, situat pe Bulevardul Gheorghe Magheru 12. Locul este mare, scaunele sunt ok, nu foarte comode, imaginea peliculei nu este minunata. Totusi, pretul de 10 lei nu se justifica. Cum sa dai mai mult cand poti vedea acelasi film la CinemaPro, in conditii de 100 de ori mai bune ?! Sincer, nu inteleg strategia de marketing a cinematografelor de acest gen. Probabil ca si locatia si renumele acestui cinema sustin intr-un fel pretul ridicat al biletelor. Chiria spatiului nu cred ca este foarte mica ๐Ÿ™‚

Scala nu se afla departe de Patria, pe Bulevardul General Gheorghe Magheru 2. Acesta seamana cu cinema Patria, desi pare mai intim si mai dragut. Merita sa mergi la Scala marti, cand pretul biletelor la toate spectacolele este de 5 RON. Pentru restul zilelor, pretul este de 7 RON.