Se zvoneste ca Gwyneth Paltrow o va interpreta pe marea actrita si cantareata germana Marlene Dietrich, intr-un film de televiziune [format din doua parti] produs de EuropaCorp TV, noua achizitie a lui Luc Besson.

Photobucket

Proiectul a fost initiat de BBC si HBO si se bazeaza pe biografia acesteia, scrisa de fiica lui Dietrich si cea mai apropiata persoana din viata ei, Maria Riva [potrivit revisei franceze Télé 2 Semaines]. Andrew Davies (Bridget Jones’ Diary) va adapta cartea, iar filmul va prezenta cele mai importante momente ale carierei actritei, de la inceputurile de pe scena din Berlin, pana la colaborarea acesteia cu regizorul Josef Von SternbergThe Blue Angel, 1930, cel mai cunoscut film al sau – si la succesul ulterior de la Hollywood.

Nu se stie inca cine va fi actorul care il va interpreta pe Jean Gabin – unul dintre iubitii lui Marlene Dietrich si [unii spun] marea ei iubire; este insa vorba de un actor francez renumit. Ultimul film in care a aparut a fost Just a Gigolo (1979), regizat de David Hemmings, in care a jucat alaturi de David Bowie. La Paris, actrita este numita si azi L’Ange Bleu, dupa filmul care a facut-o faimoasa!