The Time That Remains este un film amuzant si emotionant, format din episoadele elegant compuse ale viatii regizorului/scenarist Elia Suleiman. Filmul exploreaza viata comunitatii arabe din Israel si este filmat in mare parte in casele si in locurile in care a trait familia lui Suleiman. Inspirata din jurnalele tatalui sau, din scrisorile pe care mama lui le-a trimis altor membrii ai familiei care au fugit din tara si din propriile amintiri ale regizorului, actiunea filmului dureaza din anul 1948 si pana in prezent, prezentand amuzanta saga a acestei familii. Elia Suleiman prezinta astfel absurditatile vietii din Nazaret.

Trailer:

White Material este o drama intensa regizata de Claire Denis, cu Isabelle Huppert, Isaach De Bankolé, Christopher Lambert, Nicolas Duvauchelle si William Nadylam in distributie. In ciuda avertizarilor repetate de a pleca, o frantuzoaica (Isabelle Huppert) lupta pentru a-si pastra plantatia de cafea din Africa, in timpul unui razboi civil extrem de violent.

Trailer:

The Strange Case of Angelica este noul film al maestrului Manoel de Oliveira; acesta reprezinta o poveste magica despre un tanar fotograf, care se indragosteste nebuneste de o femeie pe care nu o poate avea decat in vis. Intr-o seara tarzie, Isaac este chemat de o familie bogata pentru a fotografia pentru ultima data o tanara mireasa, care a murit in conditii misterioase. Ajungand acolo, Isaac este uimit de frumusetea fetei si, dupa ce o priveste prin lentila aparatului, ceva foarte ciudat se intampla – tanara femeie pare ca este vie. Din acea clipa, Isaac va fi bantuit de Angelica zi si noapte.

Trailer:



The Assistants este o noua comedie [daguta] regizata de Steve Morris, cu Joe Mantegna, Jane Seymour, Stacy Keach, Chris Conner in rolurile principale. Cinci asistenti care dispretuiesc Hollywood-ul primesc din greseala sansa de a deveni celebrii.

Trailer:

Bazat pe piesa de teatru cu acelasi nume scrisa de autorul canadian/libanez Wajdi Mouawad, Incendies este un film cu un impact vizual ametitor si o intensitate aproape mitica. Testamentul lui Nawal le va schimba viata copiilor ei adulti: acestia afla ca tatal lor nu este de fapt mort si ca mai au un frate. Jeanne nu poate lasa aceste intrebari fara raspuns, asa ca pleaca in Orientul Mijlociu pentru a-si cerceta trecutul.

Trailer: