Rachel Weisz, Bill Nighy, Judy Davis, Ralph Fiennes si Michael Gambon vor juca in Page 8, o noua drama cu spioni, care va fi difuzata de BBC 2 in 2011.

Photobucket

Scris de David Hare, dublu nominalizat la Oscar pentru The Reader si The Hours, Page 8 reprezinta primul scenariu original al acestuia dupa 20 de ani. David Hare va fi si regizorul filmului, iar producatorii acestuia sunt David Heyman si David Barron. Bill Nighy va fi Johnny Worricker, un vechi agent M15 care trebuie sa renunte la job-ul sau si la intreaga identitate din cauza moartii suspecte a sefului si celui mai bun prieten al sau, Benedict Baron (Michael Gambon). O intalnire neasteptate cu frumoasa lui vecina, interpretata de Rachel Weisz, duce la si mai multe complicatii.

Filmul prezinta provocarile si tradarile din cadrul British Intelligence Community, declara Hare. “Ultimul deceniu a fost unul dintre cele mai grele pentru British Intelligence Community – compromisurile si dilemele pe care le-au infruntat in noul secol fac o poveste fascinanta,” a adaugat acesta. Page 8 reprezinta o co-productie intre Carnival Films, Heyday Films si Runaway Fridge, iar Gareth Neame (Carnival), Christine Langan (BBC Films), Scott Rudin si Bill Nighy vor fi producatori executivi.