Joel si Ethan Coen au fost alesi sa conduca Juriul din acest an al Festivalului de Film de la Cannes!

Image and video hosting by TinyPic

Pentru prima oara, cea de-a 38-a editie a Festivalului va fi condusa de 2 cineasti; organizatorii au decis ca 2015 sa fie anul care celebreaza fratii celebri din cinematografie, fiind si aniversarea a 120 de ani de cand Louis si Auguste Lumiere au inventat cinematografia.

Vorbind despre actualul lor film, Hail Caesar!, care ii are in distributie pe George Clooney, Josh Brolin si Channing Tatum, Joel si Ethan Coen au declarat ca “suntem nerabdatori sa ne intoarcem la Cannes in acest an. Apreciem intitdeauna oportunitatea de a viziona filme din intreaga lume. Cannes este un festival foarte important pentru noi inca de la inceputul carierei noastre. Faptul ca vom conduce Juriul este o adevarata onoare, mai ales ca nu am mai fost presedintii niciunui eveniment de amploare.”.

Raising Arizona [1987], cel de-al doilea film al fratilor Coen, a fost debutul acestora la Cannes; de atunci, ei au mai prezentat 9 filme in cadrul Festivalului, obtinand Premiul Palme d’Or in 1991 pentru Barton Fink, pentru cel mai bun regizor in 1996 for Fargo si in 2001 pentru The Man Who Wasn’t There; in 2013, Joel si Ethan Coen au castigat Grand Prix pentru [minunatul] Inside Llewyn Davis!

Festivalul de Film de la Cannes va avea loc intre 13 si 24 mai 2015, filmele din Competitie si restul Juriului fiind anuntati la mijlocul lunii aprilie.