photo enhanced-buzz-wide-15308-1420998614-10_zpsqmkq7xbp.jpgPe 5 octombrie 2015 se implinesc 15 ani de cand a fost difuzat primul episod al minunatului serial Gilmore Girls! Acesta este si va fi unul dintre serialele mele de suflet, pe care le voi revedea cu aceeasi placere de fiecare data. Gilmore Girls mi se pare ca are inca unul dintre cele mai bune scenarii scrise vreodata, gratie creatorei Amy Sherman-Palladino si in special unui duo de exceptie, cu o chimie incredibila si o relatie mama-fiica aproape perfecta πŸ™‚

Cu ocazia acestei aniversari, va invit sa aflati 15 lucruri noi si interesante despre acest show fermecator si atemporal. Gilmore Girls a avut [din pacate] numai 7 sezone, ultimul episod fiind defuzat pe 15 mai 2007, pe The CW.

1. Si cel mai neasteptat: ALEXIS BLEDEL NU BEA CAFEA! Toate canile si paharele de plastic pe care Rory le-a tinut de-a lungul serialului erau pline cu suc πŸ˜€

Image and video hosting by TinyPic

2. Stars Hollow este bazat pe un loc cat se poate de real! Washington Depot din Connecticut este un orasel fermecator in care Amy Sherman-Palladino si sotul ei, Dan, au fost in vacanta.

3. Acea vacanta a inspirat Gilmore Girls; creatoarea serialului a fost absolut vrajita de orasel si a scris mare parte din dialogurile episodului pilot in timpul sederii in Washington Depot. “If I can make people feel this much of what I felt walking around this fairy town, I thought that would be wonderful,” a declarat Palladino pentru Desert News.

 photo tumblr_mrp00wJLsP1rbgu1so6_r1_250_zpsi7o4pixt.gif4. Melissa McCarthy era sa nu joace deloc in serial! Dragalasul rol al lui Sookie St. James trebuia sa fie interpretat de Alex Borstein (vocea lui Lois din Family Guy), care a si filmat episodul pilot, dar nu a putut sa continue din cauza altor contracte. Sotul ei, Jackson Douglas, a obtinut insa rolul lui Jackson, viitorul sot al lui Sookie.

5. Initial, Liza Weil a mers la auditie pentru rolul lui Rory. Dar dupa ce a intalnit-o, Amy Sherman-Palladino si poducatorii serialului au decis sa scrie personajul Paris special pentru ea.

 photo paris-geller_zpsox8dars8.gif

6. Inainte de Gilmore Girls, Alexis Bledel era studenta la Universitatea din New York. Fiind si model part-time, ea a decis sa meraga si la auditia pentru noul show. Dupa ce a primit rolul si a trebuit sa se mute in Los Angeles, unde nu cunoastea pe nimeni, ea a sarbatorit noul job singura acasa, cu o pizza.

 photo gilmore-girls-9_zps6fk36uqh.gif

7. De-a lungul primului sezon, Lauren Graham isi tinea deseori mana pe umarul sau pe spatele lui Alexis Bledel; motivul era unul simplu: fiind primul rol al lui Bledel, Graham o ghida catre locurile potrivite din fiecare scena πŸ˜€

 photo header__span_zpsrhwh6mrb.png

8. Nici Scott Patterson β€”a.k.a. Luke β€” nu era un actor. El a jucat baseball in Minor League pentru New York Yankees, Atlanta Braves si Texas Rangers.

 photo 0125cc86b4ee621be511289c9ea8c56d_zpshvf7n6o6.jpg

9. Personajul Luke trebuia sa fie o femeie pe nume Daisy, dar televiziunea a simtit nevoia unui serial cu mai mult testosteron.

 photo luke-woman_zpsxkbsfyst.gif

10. Era sa fim deprivati de cuplul noastru preferat in serial! Luke si Lorelai nu erau meniti sa fie impreuna, pana in momentul in care toti si-au dat seama de chimia incredibila dintre cei doi.

 photo lorelai-and-luke_zpsp4jlbimc.jpg

Image and video hosting by TinyPic11. In schimb, am fi putut avea un spin-off bazat pe personajul Jess. The Windward Circle era numele noului serial, bazat pe episodul “Here Comes the Son”. WB a zis pas proiectului, deoarece era mult prea scump sa filmeze in Venice Beach, California, unde avea loc actiunea.

12. S-a discutat si despre un spin-off cu Rory, dupa sezonul 7. Lauren Graham a discutat despre posibilitatea de a produce un serial nou cu Rory, dar s-a decis in final ca ar fi fost mult prea complicat.

13. Toate dialogurile rapide, extrem de numeroase, au dus la scenarii foarte lungi. Daca un serial normal de o ora are de obicei intre 55-60 de pagini, fiecare episod din Gilmore Girls avea intre 70-80 de pagini. S-au facut referiri la 339 de carti. Acest lucru i-a impedicat pe actori sa improvizeze!

Image and video hosting by TinyPic

14. Personajul Lane este bazat pe cea mai buna prietena a lui Amy Sherman-Palladino si co-producatorul serialului, Helen Pai. Numele formatiei lui Lane, Hep Alien, este anagrama numelui lui Helen. Iar Helen a avut si cateva aparitii in serial.

 photo harpist_zpsomj41qg7.jpg

15. Fiind un show single-camera, un episod era filmat uneori si in 8 zile.

Ca informatii suplimentare:

  • Alexis Bledel si Milo Ventimiglia (Jess) au avut o relatie de 3 ani.

Image and video hosting by TinyPic

  • In viata reala, Bledel seaman mai mult cu Lorelai si Graham cu Rory πŸ˜€
  • Kelly Bishop a primit rolul lui Emily Gilmore aproape imediat dupa auditie. Creatoarea Amy Sherman-Palladino a stiut inca din momentul in care Kelly a intrat in camera ca este perfecta pentru acel rol.

 photo 5d163920-fbf0-0132-f419-0e18518aac2f_zpsw4gcckqi.gif

  • Keiko Agena, care a jucat rolul lui Lane Kim, este de origine japoneza si nu coreana. La inceputul serialului, ea avea 27 de ani – doar cu 5 ani mai putin decat Lorelai!

 photo 48fa33f0-29ad-0132-0945-0eae5eefacd9_zpssmxhp8re.gif

  • In spiritul serialului, Carole King a inregistrat Where You Lead, melodia de la inceputul fiecarui episod, alaturi de fiica ei, Louise Goffin.
  • Danny Strong – Doyle McMaster, editorul Yale Daily News si iubitul lui Paris, este un scenarist cunoscut, care a lucrat alaturi de Lee Daniels la The Butler si a scris The Hunger Games: Mockingjay partile 1 si 2.

 photo tumblr_mm6ukeT3xb1spbq7so1_500_zps97jk1ae8.jpg

Dupa cum v-am anuntat, pe 7 iunie 2015, la panel-ul din ultima zi a Festivalului ATX din Austin, Texas, a avut loc o renuniune in toata regula a distributiei Gilmore Girls!

 photo 1434038817_gilmore-girls-cast-2015-zoom_zpsumym9zy3.jpg

Lauren Graham (Lorelai), Alexis Bledel (Rory), Kelly Bishop (Emily), Jared Padalecki (Dean), Scott Patterson (Luke), Keiko Agena (Lane), Liza Weil (Paris), Liz Torres (Miss Patty), Sean Gunn (Kirk), Yanic Truesdale (Michel), John Cabrera (Brian), Danny Strong (Doyle), Todd Lowe (Zack), Jackson Douglas (Jackson) si creatoarea serialului, Amy Sherman-Palladino, au fost prezenti la marele eveniment πŸ˜€

 photo gilmore-girls-reunion-01_zpsqvjzblhs.jpg photo Jared-Padalecki-Gilmore-Girls-Reunion-Pictures1_zpsghetbtpv.jpg photo tumblr_npm9bhA3P01qz72h4o4_r2_500_zpsbug5ynef.png photo gilmore-girls-5_zpsfoqvftm5.jpg