photo jenna-coleman-doctor-who-season-8-photoshoot-christmas-special-promo_1_zpslhoevczj.jpgJenna Coleman (Doctor Who, Death Comes to Pemberley) va juca rolul Reginei Victoria in noua drama comandata de ITV, intitulata Victoria.

Ambitioasa drama formata din 8 parti va prezenta tineretea Reginei, de la venirea pe tron la frageda varsta de 18 ani, la inceputul relatiei si casatoria ulterioara cu Printul Albert. Victoria a fost Regina timp de 63 de ani, fiind pana in 2015 cel mai longeviv monarh. Pe 9 septembrie, Regina Elizabeta a II-a i-a luat locul, devenind monarhul cu cea mai lunga domnie.

 photo 69816_zpsuapjajfi.jpgI am delighted to be cast as Queen Victoria in this ambitious drama of her life. She is a vivid, strong, inspirational and utterly fascinating woman in British history and I can’t wait to tell her story,” a declarat Jenna Coleman.

Victoria este creata de celebra scriitoare Daisy Goodwin, facandu-si debutul de scenarist. Noua drama este produsa de Mammoth Screen, cei care s-au ocuupat de Poldark (BBC One) si Endeavour (ITV).

Miniseria va debuta cu un episod de 90 de minute, urmat de 7 episoade de cate o ora. Tom Vaughan (Doctor Foster, Starter For Ten) va regiza primul episod, iar Paul Frift (Doctor Who, Room at the Top) va produce drama. Filmarile au inceput in aceasta luna, in nordul Angliei.

Victoria a fost comandata de Steve November, Director of Drama si Victoria Fea, Controller of Drama la ITV. Noua miniserie va fi distributia international de ITV Studios Global Entertainment.