The Young Pope este o noua miniserie produsa de Sky, HBO si Canal Plus, cu Jude Law (Side Effects, Spy) in rolul primului Papa american din istorie.

 photo The-Young-Pope_zpszxaq3wnj.jpg

Scrisa si regizata de italianul Paolo Sorrentino (La Grande Bellezza), miniseria formata din opt parti spune povestea tanarului si carismaticului Lenny Belardo, care devine Papa Pius XIII in urma unei aparente strategii mediatice de succes a Colegiului Cardinalilor de la Vatican. Dar aparentele sunt inselatoare si noul Papa – siret, dar si naiv, de moda veche si foarte modern, plin de indoieli, ironic, pedant si chinuit, incearca sa gaseasca un Dumnezeu pentru omenire, dar si pentru el insusi.

Din ditributia miniseriei fac parte Diane Keaton, in rolul lui Sister Mary, o calugarita de origine americana care locuieste la Vatican, Silvio Orlando, Scott Shepherd, Cécile de France, Javier Cámara, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli si James Cromwell.

The Young Pope va fi difuzata de Sky Atlantic in Italia, Marea Britanie, Germania, Irlanda si Austria din octombrie 2016, iar HBO o va difuza in S.U.A.