In luna no photo naomi-watts-shut-in_zpshpipxldk.jpgiembrie, acest blog va scrie in fiecare zi o recenzie a unui film, vechi sau care ruleaza in prezent in cinematografele din Romania si pe care il recomanda cu drag [sau nu] cititorilor sai 🙂

Genul: thriller, mister, suspans
Regizat de: Farren Blackburn
Scris de: Christina Hodson
Premiera in Romania: 11 noiembrie 2016
Durata: 91 minute
Studioul: EuropaCorp

Gratie invitatiei Ro Image, am avut ocazia sa vad in avanpremiera filmul Shut In, un thriller pe care il astept de mult timp si care are premiera in Romania vineri, 11 noiembrie 2016. Din pacate insa, a fost un film destul de slab, cu un scenariu complet previzibil si de foarte multe ori enervant, salvat doar de prestatiile credibile ale unor actori foarte buni.

 photo shut_in_zpsg8ubzroe.jpgNaomi Watts joaca rolul unui psiholog pentru copii care isi pierde sotul intr-un accident de masina; in urma acestuia, fiul lor, Stephen (Charlie Heaton), ajunge intr-o stare aproape vegetativa. Simtindu-se vinovata pentru faptul ca voiau sa il trimita la un internat chiar in ziua accidentului, nemaiputand face fata starilor sale schimbatoare si pline de ura fata de toata lumea, aceasta se ocupa singura de ingrijirea lui.

Ca in toate filmele de groaza, familia Portman locuieste intr-o casa mare si frumoasa dintr-o zona rurala izolata, in New England. Mai este si toiul iernii, deci in cazul unui pericol salvarea poate veni foarte greu sau deloc. Biroul lui Mary se afla in cladirea de langa casa, pentru a fi mereu aproape de Stephen.

Dupa 6 luni insa, aceasta se simte depasita de situatie, recunoscand cu voce tare ca Stephen nu mai este baiatul ei, ci doar un corp pe care il hraneste si il spala in fiecare zi. De accea, Mary se hotaraste sa il interneze pe Stephen intr-un centru specializat.

Noul pac photo shut-in-877405l-1600x1200-n-f6e8091b_zpsy3qyff8o.jpgient al lui Mary este Tom (Jacob Tremblay), un baiatel surd de 9 ani. Nu aflam foarte multe lucruri despre acesta, in afara faptului ca este orfan; Mary se apropie destul de mult de Tom si face tot posibilul ca acesta sa isi continue terapia si sa nu fie mutat in alt stat. Intr-o seara, dupa ce il gaseste la ea in curte, baietelul dispare fara urma. Fiind vorba de temperaturi scazute in acea zona, sansele ca el sa fie gasit in viata scad pe zi ce trece.

Din cauza unor cosmaruri extrem de reale, Mary nu se mai simte in siguranta in propria casa. Crezand ca isi pierde mintile, aceasta ii cere ajutorul colegului si prietenului ei, Dr. Wilson (Oliver Platt), care pune totul pe seama lipsei somnului. Dupa ce ii cere o serie de analize pentru a-i prescrie somnifere, Dr. Wilson descopera ca Mary ia deja, cu sau fara voia ei, o combinatie ingrijoratoare de pastile.

Nu  photo shut-in-759262l-1600x1200-n-b3648364_zpsddkcnyjo.jpgas vrea sa stric twist-ul filmului, asa ca o sa ma opresc aici cu descrierea actiunii; cert este ca explicatia tuturor intamplarilor paranormale si sa zicem terifiante care i se intampla lui Mary este cel putin deceptionanta pentru un iubitor de filme horror. Disperata sa afle ce s-a intamplat cu Tom, Mary va da peste un adevar mult mai infricosator decat orice fantoma sau creatura paranormala.

Farren Blackburn a regizat mai multe seriale britanice, printre care si Luther (preferatul meu!), The Fades sau Vera. Nu a facut o treaba rea cu Shut In, un thriller inegal, deloc psihologic dupa parerea mea, dar care a avut parte de o atmosfera potrivita si cateva scene care m-au facut sa tresar. Cu toate acestea, nu m-a facut sa astept infrigurata deznodamantul, existand chiar momente in care m-am plictisit, lipsind suspansul si elementele imprevizibile din scenariul extrem de slab.

 photo shut-in-867214l-1600x1200-n-f1f13bc9_zps4uocqhlt.jpgNaomi Watts (The Impossible, Diana) face un rol foarte bun insa, ca de obicei. Este una dintre cele mai bune actrite ale generatiei sale si ma bucur ca are parte de o cariera foarte frumoasa si bogata. Aceasta este foarte credibila in rolul lui Mary, exprimand perfect toate emotiile prin care trece o mama vaduva, obosita si indurerata, care trebuie sa se resemneze cu faptul ca baiatul ei nu isi va reveni niciodata.

Jacob Tremblay (Room), revelatia anului trecut, are un rol micut si efemer in Shut In. Charlie Heaton (Stranger Things) si Oliver Platt (The Big C) sunt doi actori expresivi si talentati, care au facut tot ce au putut cu materialul sec si plin de clisee scris de Christina Hodson.

Mergeti sa vedeti Shut In, in special daca sunteti fanii lui Naomi Watts, dar sa nu va asteptati la un thriller psihologic memorabil. Nu as vrea sa fiti dezamagiti…