Genul: Horror, Comedie
Scris de: Scott Lobdell
Regizat de : Christopher Landon
Premiera in Romania: 3 noiembrie 2017
Durata: 96 de minute
Studioul: Universal Studios
Distribuit in Romania de: Ro Image 2000

Image and video hosting by TinyPic

Ieri seara am avut ocazia sa vad unul dintre cele mai reusite filme ale acestui an 😀 In primul rand, aveam mari asteptari de la Happy Death Day, fiind unul dintre putinele filme horror care imi starnesc interesul inca din trailer. Nu stiu daca a fost datorita temei din Ziua Cartitei sau a actritei care interpreteaza rolul principal, cert este ca abia asteptam sa il vad. Din fericire, Happy Death Day nu a dezamagit absolut deloc, atingandu-si perfect scopul cinematografic.

Image and video hosting by TinyPic

Povestea filmului este urmatoarea: Tree (interpretata de Jessica Rothe), o studenta atragatoare si sigura pe ea, are parte de o zi foarte proasta. Aceasta se trezeste intr-o camera de camin, langa un tip dragalas de care nu isi aminteste (Carter, interpretat de Israel Broussard); aflam apoi ca este chiar ziua ei, cand Lori (Ruby Modine), colega ei de camera, ii ofera un cupcake aniversar. Seara, in drum spre petrecerea organizata de colegele ele, Tree este ucisa brusc de un necunoscut cu masca.

Image and video hosting by TinyPic

Tanara se trezeste a doua zi dimineata doar pentru a afla ca este din nou ziua in care a fost ucisa. Intorcandu-se in aceeasi data fatala, iar si iar pana cand isi da seama cine incearca sa o omoare si de ce, Tree are mai multi suspecti decat aliati in acest joc de-a soarecele si pisica. Retraind ziua mortii sale, atat cu detalii nesemnificative, cat si cu sfarsitul tragic, Tree trebuie sa descopere identitatea criminalului inainte de a ramane fara vieti.

Image and video hosting by TinyPic

Mi-a placut foarte mult prospetimea filmului, faptul ca tema deja utilizata a fost presarata cu detalii originale care au salvat acest slasher movie, dar si interpretarea foarte convingatoare a protagonistei. Jessica Rothe apare in toate scenele din film, trecand cu succes de la antieroina de la inceput, egoista, aroganta si superficiala, la o femeie puternica si hotarata, care lupta din rasputeri sa descopere identitatea criminalului, pentru a avea parte de o noua zi. Daca la inceput nu ii pasa de nimeni si nimic, cumva, toata experienta mortii repetate o umanizeaza, iar Tree isi da seama ce fel de om ajunsese. Si chiar face ceva pentru a schimba acest lucru.

Mai mult, Happy Death Day are multe momente amuzante, nu contine toate cliseele extrem de enervante ale filmelor cu studenti americani si, cel mai important, a avut un final neasteptat. Chiar daca ucigasul a fost unul dintre cele doua variante la care ma gandeam inca de la inceputul filmului, mi-a placut felul in care Tree si-a dat seama cine este.

Image and video hosting by TinyPic

Regizorul Christopher Landon (Disturbia) si scenaristul Charles Lobdell (X-Men) au facut o treaba foarte buna cu acest film bine inchegat si deloc plictisitor. Nu stiu daca vor continua cu filmele de groaza, dar sunt curioasa si nerabdatoare sa vad ce proiecte noi vor mai avea impreuna. Happy Death Day este o productie Blumhouse Productions, care a dat lovitura anul acesta cu Get Out si Split, doua succese culturale rasunatoare, care au avut si incasari record.

Happy Death Day este un film pe care vi-l recomand cu drag; nu va lasati speriati de latura horror a acestuia, este mai mult un film relaxant, amuzant si fresh. Si trebuie sa mentionez o scena care mi-a placut foarte mult din film: la final, Carter o intreaba pe Tree daca nu s-a simit ca in filmul Groundhog Day in tot acest timp. Dar ea nu stie despre ce e vorba si, cel mai socant, nu stie cine este Bill Murray (horror!).