In luna noiembrie, acest blog va scrie in fiecare zi o recenzie a unui film, vechi sau care ruleaza in prezent in cinematografele din Romania si pe care il recomanda cu drag [sau nu] cititorilor sai 🙂

 photo 099_zpsuklremtp.jpgGenul filmului: Drama, mister, suspans
Regizat de: Tate Taylor
Scris de: Erin Cressida Wilson
Premiera in Romania: 7 octombrie 2016
Box Office: 58,798,345 $
Durata: 112 minute
Studioul: Universal Pictures

The Girl on the Train reprezinta mult asteptata adaptare a bestseller-ului din 2015 scris de Paula Hawkins, un nou thriller intens si plin de suspans, cu Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Luke Evans, Justin Theroux, Haley Bennett, Chris Evans in distributie.

Se intampla destul de rar ca eu sa vad un film inaint de a citi cartea pe care este bazat; desi am romanul atat in limba romana, cat si limba engleza, nu am apucat sa il citesc nici pana in ziua de azi, mult dupa ce am vazut The Girl on the Train. Filmul este un thriller atractiv, bucurandu-se de prestatii credibile si un twist reusit la final, dar nu se compara totusi cu Gone Girl, film cu care a fost intens comparat inainte de lansare. Datorita regiei lui David Fincher si a unui roman excelent scris de Gillian Flynn, Gone Girl este un thriller superior din toate punctele de vedere.

 photo 000cefcc-1600_zps0mdafvi6.jpg

Rachel (interpretata de Emily Blunt), distrusa in urma recentului divort, urmareste in fiecare dimineata, luand acelasi tren, un cuplu tanar si aparent perfect, ce locuieste intr-o casa de langa calea ferata. De asemenea, aceasta si-a gasit o noua ocupatie permanenta: bautura. Fie ca o ascunde in sticla de apa zilnica, fie ca o bea seara, in acelasi bar, Rachel este pe punctul de a deveni alcoolica. Fara job si vreo directie in viata, Rachel isi dedica toata atentia cuplului urmarit, imaginandu-si ce fel de viata traiesc si daca sunt la fel de fericiti pe cat par de la distanta.

 photo The-Girl-On-The-Train-First-Look-haley-bennett_zpsnplcuzja.jpg

Megan (interpretata de Haley Bennett) este tanara femeie pe care Rachel o urmareste zilnic. Extrem de atragatoare si senzuala, aceasta ii marturiseste psihologului ei (Edgar Ramírez) ca nu mai este deloc fericita in casnicie, ca se simte prizoniera unul sot gelos, care o controleaza mereu. Megan nu isi doreste copii, in timp ce Scott (Chris Evans) simte ca este timpul sa devina o familie completa.

 photo 326036_m1461199824_zps6iub55bo.jpg

Anna (interpretata de Rebecca Ferguson), este cea de-a treia protagonista feminina a filmului. Casatorita cu Tom (Justin Theroux), fostul sot al lui Rachel, cu care are si un bebelus, Anna se simte hartuita de Rachel, care nu reuseste sa le lase familia in pace. Mereu bauta, ea nu poate sta departe de Tom si de noua lui familie, simtind ca Anna traieste viata pe care ea si-a dorit-o intotdeauna. Motivul pentru care Rachel si Tom au divortat fiind unul trist si dureros: nu au putut avea copii.

 photo 5502d8a62d5c4e07_MCDGION_EC067_H_zpsfpbjewld.jpg

Intr-o zi, Rachel vede ceva ce o socheaza si astfel ajunge sa ia parte la vietile pe care le-a observat doar de pe margine. Din cauza cantitatii mari de vodka pe care o bea zilnic, Rachel are probleme in a-si aminti perioade mari de timp; de accea, cand se trezeste in patul ei, murdara si plina de sange, ea nu stie cum si de ce a ajuns intr-o astfel de stare. Mai mult, cand afla ca Megan a disparut, Rachel merge mai intai la sotul lui Megan si poi la politie, unde se amesteca in ancheta condusa de detecivul Riley (Allison Janney), trezind suspiciuni in ceea ce priveste implicarea ei in acest caz.

 photo landscape-1468933013-emily-blunt-girl-on-the-train_zpsncmx2jbf.jpg

Bineinteles ca toate aceste personaje din prim plan sunt de fapt conectate intr-un mod sau altul, dar chiar si asa twist-ul de la final chiar m-a surprins. De accea, mi-a placut The Girl on the Train, de la felul cum a fost deslusit misterul disparitiei lui Megan, la interpretarea excelenta a lui Emily Blunt si a restului distributiei; Tate Taylor (The Help) este un regizor bun, dar care nu a reusit sa redea un thriller psihologic dark, ci unul prea cuminte pentru subiectul pe care il avea la indemana. Lui ii lipsese umorul amar si stilismul fascinant pe care David Fincher ni l-a oferit in Gone Girl, multi critici de flm comparand The Girl on the Train cu un film de televiziune marca Lifetime.

 photo The-Girl-On-The-Train-First-Look-haley-bennett_zpsnplcuzja.jpgApropo de critci, Leah Greenblatt de la Entertainment Weekly sustine ca regizorul reuseste sa transmita pericolul sumbru si inselatoarele treceri in timp din roman; el se bucura si de prestatiile intense ale distributiei sale, in special doua dintre protagonistele sale. Blunt si Bennett nu mai sunt deloc fete, sunt doua femei la aflate la o cotitura in viata, ranite, furioase si teribil de reale.

Da, mergeti sa vedeti The Girl on the Train daca va plac thriller-urile misterioase, chiar daca nu sunteti femei 🙂