Duminica am avut deosebita placere sa vad, printre altele, comedia Run, Fat Boy, Run. Imi doream sa vad acest film de foarte mult timp, din doua mari motive : este regizat de David Schwimmer (Ross din Friends :X) si Simon Pegg joaca rolul principal!

free image host

Imi plac foarte mult comediile britanice, cu umorul lor specific, de aceea eram sigura ca Run, Fat Boy, Run nu o sa imi displaca….si m-am distrat teribil! Este un film ATAT de amuzant, cu niste actori care joaca incredibil, chiar daca filmul este o comedie. Dupa ce am vazut Hot Fuzz, Simon Pegg a devenit unul din actorii mei preferati, iar Run, Fat Boy, Run m-a convins de talentul acestui mare actor britanic!

free image host

Povestea filmului este urmatoarea : Dennis, un paznic la un magazin cu articole de femei isi paraseste iubita insarcinata exact in ziua nuntii; dupa 5 ani, el isi da seama ca ea este de fapt femeia vietii lui si lupta pentru a o recastiga. Aceasta “lupta” se materializeaza in maratonul la care participa pentru a-i dovedi acesteia ca s-a schimbat si ca este mai bun decat actualul ei pretendent/logodnic. In rolul lui Dennis este, desigur, Simon Pegg, iar in rolul fostei lui iubite, Libby, o gasim pe Thandie Newton, o actrita foarte frumoasa, naturala si talentata. Actorul Hank Azaria, pe care eu il stiu din Friends, unde a jucat rolul unui iubit al lui Phoebe de care imi era mila, joaca rolul lui Whit, actualul iubit al lui Libby si rivalul lui Dennis. Desi este un om de afaceri de succes, iti dai seama de la inceput ca nu este deloc perfect si mie mi-a trezit acelasi sentiment acest rol 😀

free image host

Dupa cum reiese si din titlu, Dennis nu are o conditie fizica de invidiat, dar nu este nici extraordinar de gras. Asa ca el trebuie sa se pregateasca pentru maraton, schimbandu-si si stilul de viata complet dezordonat si daunator : se lasa de fumat, incepe sa alerge in fiecare zi, merge la sala, manaca sanatos…toate cu ajutorul prietenului lui cel mai bun, Gordon, verisorul lui Libby, interpretat de actorul irlandez Dylan Moran (care este foarte dragut! 😀 ) si al proprietarului blocului in care sta, Mr. Ghoshdashtidar. Ambii devin antrenorii lui, cu care trece prin niste intamplari foarte amuzante, dar care, cel mai important, il fac sa nu renunte si sa lupte macar o data pana la capat pentru ceea ce isi doreste cu adevarat!

free image hostfree image hostfree image host

Filmul dureaza 95 de minute, este regizat de minunatul David Schwimmer si a avut premiera mondiala la Londra, in septembrie 2007 (dar va intra in cinematografele din SUA abia pe 28 martie 2008!)

free image hostfree image host

Ei ii dau nota 10, pentru ca m-a binedispus si mi-a ramas in minte chiar si acum! Este un film bun, amuzant si foarte “british” 🙂

plus : trailer-ul filmului
[dailymotion x2ts5k]