Festivalul Filmului Francez va avea loc anul acesta intre 24 aprilie4 mai, in 9 orase din Romania (Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Arad, Brasov, Constanta, Buzau si Sfantu Gheorghe).

Image and video hosting by TinyPic

In programul din 2018: Competitia celei de-a 22-a sa editii, ce prezinta filmele cineastilor debutanti sau aflati la cel de-al doilea lungmetraj si care pune in lumina o noua generatie de regizori curajosi si creativi; Saptamana Cahiers du Cinéma in parteneriat cu celebra revista franceza cu tema din acest an „De la scène à l’écran ”; Panorama cu filmele de succes ale publicului si ale criticii din ultimele luni (Madame Hyde, Jusqu’à la Garde, etc). Regizori si actori vor fi prezenti pentru a-si prezenta filmele.

Aceasta editie va prezenta in egala masura o sectiune inedita pentru a sarbatori cea de a 50-a aniversare a evenimentelor din Mai ’68 in Franta: fictiuni si documentare ne vor intoarce in aceasta perioada mareata a istoriei cinematografiei franceze.

Programul Festivalului poate fi consultat aici, o sa revin cu o lista a filmelor la care vreau neaparat sa ajung, pentru ca filmele frantuzesti sunt printre preferatele mele. Ne vedem la Cinema Elvire Popesco 😀