Cele cinci productii nominalizate la categoria Cel mai bun film european a celei de-a 13-ea editii a Premiilor Gopo pot fi vizionate in perioada 6 – 17 martie, la Cinemateca Union si Cinema Muzeul Taranului din Bucuresti. Gala Premiilor Gopo va avea loc marti, 19 martie 2019, de la ora 20.00, la Teatrul National din Bucuresti si va fi transmisa in direct pe Film Now, online pe premiilegopo.ro si inregistrat pe Digi 24.

Lungmetrajele europene nominalizate anul acesta la Premiile Gopo sunt: Chipuri, locuri/ Visages villages (regia JR, Agnès Varda), Dovlatov (regia Aleksey German), Lumina dinauntru/ Un beau soleil intérieur (regia Claire Denis), Uciderea cerbului sacru / The Killing of a Sacred Deer (regia Yorgos Lanthimos) si Utøya – 22 iulie / Utøya 22. juli (regia Erik Poppe).

Visages villages (regia JR, Agnès Varda) va putea fi vazut duminica, 10 martie, ora 12.00, la Cinemateca Union si sambata, 16 martie, de la ora 18.30, la Cinema Muzeul Taranului.

Dovlatov (regia Aleksey German) ruleaza miercuri, 6 martie, ora 16.30, la Cinemateca Union, si sambata, 16 martie, de la ora 16.00, la Cinema Muzeul Taranului.

Un beau soleil intérieur (regia Claire Denis) va fi proiectat miercuri, 6 martie, ora 18.00, la Cinema Muzeul Taranului, si duminica, 17 martie, de la ora 14.00, la Cinemateca Union.

The Killing of a Sacred Deer (regia Yorgos Lanthimos) este programat joi, 7 martie, ora 17.00, la Cinemateca Union, si sambata, 16 martie, ora 20.30, la Cinema Muzeul Taranului.

Utøya 22. juli (regia Erik Poppe) va rula miercuri, 6 martie, ora 20.00, la Cinema Muzeul Taranului, precum si la Cinemateca Union, sambata, 16 martie, ora 14.30, la Cinemateca Union.

Pentru proiectiile de la Cinemateca Union, biletele pot fi achizitionate online de pe https://www.kompostor.ro, dar si de la casieria cinematografului. Pentru proiectiile de la Cinema Muzeul Taranului, biletele online pot fi achizitionate de pe https://eventbook.ro, sau de la casieria cinematografului.

Gala Premiilor Gopo 2019 – editia a 13-a este organizata de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc impreuna cu Asociatia Film si Cultura Urbana, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Teatrului National Bucuresti, Babel Communications si Ministerului Culturii si Identitatii Nationale.