Festivalul Strada Armeneasca 2019 debuteaza vineri, 2 august, cu o serie de concerte, expozitii, ateliere creative si piese de teatru pentru copii. Timp de trei zile, strada Armeneasca din Bucuresti se transforma in spatiu expozitional si loc de distractie pentru intreaga familie, adunand laolalta artisti, mestesugari si membrii ai comunitatilor armenesti, evreiesti, roma, grecesti si italiene. Intrarea este libera.

The Motans (3 august), Moonlight Breakfast (4 august), Valeria Stoica (3 august), Mahala Rai Band (4 august), Karin Folk Dance and Song Group (3 si 4 august) si Bucharest Klezmer Band (4 august) sunt cei mai importanti artisti invitati la aceasta editie. In prima zi, vineri, 2 august, pe scena vor urca ansamblurile de dans armenesc Miko & Crew si Ansamblul Vardavar, dar si Taraful Fratii Cocos si reprezentantii comunitatii grecesti: Ansamblul Kymata, Ansamblul Asteria, Antonia Cojocaru (The Greek Diamond) si Acropolis Band.

Intre 2 si 4 august, bucurestenii au ocazia sa descopere, in cadrul bazarului special organizat pe strada Armeneasca, mestesugari de bijuterii, ceramica, pictura pe sticla si accesorii din piele. Nici amatorii de delicii culinare nu au fost uitati: in fiecare zi de festival, vizitatorii vor putea sa deguste preparate traditionale armenesti, de la kebap-ul cu visine la vospov kufte (chiftele din linte rosie), la vinul de rodii si pana la prajitura oficiala a festivalului, o creatie special realizata de Zobuian. Un obisnuit al festivalului, Paul Agopian, un pasionat al bucatariei armenesti si un cautator al traditiilor poporului sau, va gati si in acest an pentru participanti o serie de delicatese armenesti.

Aveti mai jos programul complet al evenimentului 🙂