Gerard Butler va colabora din nou cu regizorul Ric Roman Waugh, dupa Greenland si Angel Has Fallen, pentru un nou thriller de actiune intitulat Kandahar. CAA Media Finance il va distribui pe teritoriul S.U.A., in timp ce Capstone se va ocupa de distributia internationala, prezentand filmul posibililor cumparatori la Cannes Market.

Waugh a scris scenariul filmului, alaturi de fostul ofiter militar de informatii Mitchell LaFortune si il va regiza. Kandahar este bazat pe experienta lui LaFortune de cand acesta lucra la Defense Intelligence Agency din Afghanistan, in perioada scandalului provocat de Edward Snowden.

Gerard Butler va fi Tom Harris, un agent CIA sub acoperire intr-o misiune in Orientul Mijlociu. Acolo, dintr-o greseala extrem de periculoasa, ii este dezvaluita adevarata identitate, asa ca Harris si translatorul sau trebuie sa scape din mijlocul teritoriului ostil si sa ajunga intr-un punct de extractie din Kandahar, fara a fi capturati si omorati de fortele speciale care ii vaneaza.

Filmul este produs de Basil Iwanyk si Erica Lee (John Wick, Sicario) de la Thunder Road Films, Alan Siegel de la G-BASE, Gerard Butler si Christian Mercuri (Capstone Group).