A 5-a editie a festivalului Película, singurul festival de film si cultura ibero-americana din Romania, va avea loc intre 9 si 16 septembrie 2020, respectand toate normele si masurile in vigoare pentru organizarea de evenimente.

Toate filmele din selectia festivalului vor putea fi vizionate online, cu subtitrare in limba romana, in perioada 9-16 septembrie 2020, iar intre 9 si 13 septembrie, in fiecare seara, la Cinema Elvire Popesco en plein air, vor rula 5 dintre cele mai importante filme ibero-americane ale ultimilor ani.

Tinand cont de contextul actual, Película renunta anul acesta la sectiunea competitionala si la focusul dedicat unei tari anume si isi concentreaza continutul online pe platforma Cinesquare (www.cinesquare.net). Alaturi de filme noi, realizate in anii 2018-2020, festivalul propune anul acesta si un catalog de titluri care au fost prezente in editii anterioare ale festivalului, precum Neruda (Chile, R: Pablo Larrain), Marina Abramovic: The Space in Between (Brazilia, R: Marco Del Fiol), Retablo (Peru, R: Alvaro Delgado-Aparicio, film castigator al editiei din 2018) sau La Camarista (Mexic, R: Lila Aviles, film castigator al editiei 2019). Toate aceste titluri vor fi disponibile online intre 9-16 septembrie.

Selectia de filme din acest an cuprinde productii din Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Peru, Spania si Uruguay. Dintre noile titluri mentionam: Tu me manques (Bolivia, R: Rodrigo Bellot, Cu Oscar Martinez – propunerea Boliviei la Premiile Oscar), Planta Permanente (Argentina/Uruguay, R: Ezequiel Radusky) sau Aleli (Uruguay, R: Leticia Jorge Romero).

Programul complet al festivalului va fi disponibil la data de 25 august pe site-ul festivalului www.peliculafiesta.ro, pe platforma Cinesquare si pe pagina de facebook a festivalului, iar biletele vor fi disponibile pe eventbook.ro incepand cu 25 august 2020. Pentru vizionarile online, biletele pot fi achizitionate si direct de pe platforma Cinesquare pe parcusul zilelor de desfasurare a festivalului.

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE si Asociatia Culturala ARTICHITANA si este sustinut de Cinesquare, Institutul Francez din Romania, Ambasada Peru, Ambasada Braziliei, Ambasada Chile.

¡Hasta pronto!