Titane, cel mai socant film al anului, ajunge in cinematografele din Romania din 3 decembrie 2021, distribuit de Independenta Film. Catalogat drept thriller psycho-sexy, Titane a starnit valuri de soc la Cannes; filmul i-a adus regizoarei Julia Ducournau trofeul Palme d’Or, care astfel a devenit a doua femeie din istoria festivalului castigatoare a prestigiosului premiu.

In urma unei serii de crime misterioase, un parinte isi regaseste fiul disparut cu zece ani in urma. Titan: metal extrem de rezistent la caldura si coroziune, potrivit pentru aliaje durabile.” Acesta este sinopsis-ul filmului pe care publicatia americana The Hollywood Reporter il descrie drept „impertinent si coios”, Sight and Sound ca „tandru si pervers romantic”, iar Collider spune despre el ca este „un film bizar, amuzant, tandru, sexy, sangeros”.

Titane spune povestea unei tinere a carei viata este marcata de un accident de masina in care a fost implicata in copilarie, abunda in scene ultra-violente si atinge teme precum paternitatea, identitatea de gen sau relatia om-masina. Este cel de-al doilea lungmetraj regizat de Julia Ducournau (38 de ani), care a mai castigat doua premii la Cannes, atat pentru primul ei scurtmetraj, Junior (2011), cat si pentru filmul de debut, Raw (2016).

Opera unui vizionar nebun care-si stapaneste pe deplin mintea salbatica. O sclipitoare arie de foc si metal”- spune Indiewire despre filmul care va reprezenta Franta la Oscar si la European Film Awards, unde este triplu nominalizat (la categoriile cel mai bun film, cea mai buna actrita si cel mai bun actor).

Am vrut sa fac un film care initial poate parea de „neiubit” din cauza violentei sale, dar apoi sa ne atasam profund de personaje si in cele din urma sa primim filmul ca pe o poveste de dragoste. Sau mai bine zis, o poveste despre „nasterea iubirii” pentru ca, in acest caz, totul este o chestiune de alegeri”, spune Julia Ducournau despre Titane.

Protagonistii filmului sunt Agathe Rousselle (33 de ani), la primul ei rol in lungmetraj, si cunoscutul actor francez Vincent Lindon, castigator al premiului pentru cel mai bun actor la Cannes 2015 pentru rolul din Legea pietei/La loi du marché. Daca pentru rolul feminin, Julia Ducournau a cautat de la bun inceput o fata necunoscuta, rolul batranului tata practicant de bodybuilding a fost scris special pentru Vincent Lindon, un vechi prieten al regizoarei, avandu-l ca referinta pe Harvey Keitel in Bad Lieutenant al lui Abel Ferrara.

Titane va rula in cinematografe din 3 decembrie, fiind distribuit de Independenta Film.