Mary-Louise Parker (Weeds) si Ben Barnes (Shadow and Bone) vor juca in The Institute, adaptarea pentru micul ecran a romanului din 2019 scris de maestrul Stephen King.

Noul thriller MGM+ de 8 episoade spune povestea lui Luke Ellis, un geniu de 12 ani care este rapit si care se trezeste la Institut, o locatie misterioasa, plina de copii care au ajuns acolo in aceeasi maniera si care detin abilitati deosebite. Intr-un oras apropiat, Tim Jamieson, un fost politist greu incercat, vrea sa inceapa o noua viata. Dar linistea si pacea nu vor dura mult, intrucat povestea lui si a lui Luke sunt destinate sa intre in coliziune.

Ben Barnes il va interpreta pe Tim, un barbat care si-a pierdut rostul in lume, pana cand situatia lui Luke il va readuce la viata. Parker va fi Ms. Sigsby, carismatica si hotarata directoare a Institutului, care crede cu adevarat in misiunea sa ingrozitoare. Jack Bender (Mr. Mercedes) va produce si regiza serialul, in timp ce Benjamin Cavell (The Stand) va fi scenarist si productor executiv. Filmarile vor incepe spre sfarsitul anului, in Noua Scotie.

I’m delighted and excited at the prospect of The Institute, with its high-intensity suspense, being filmed as a series. The combination of Jack Bender and Ben Cavell guarantees that the results will be terrific,” a declarat Stephen King.