Jim Carrey, cel mai amuzant actor de la Hollywood, implineste azi 46 de ani!
free image host

Actorul s-a nascut in Ontario, Canada si a fost un copil extrovertit inca de atunci. In scoala generala, profesorii ii acordau cateva minute la sfarsitul fiecarei zile pentru a face stand-up comedy pentru colegii sai de clasa/scoala. Viitorul comedian si familia lui (mai are inca 3 frati) au fost nevoiti sa se mute la un moment dat intr-o suburbie a orasului Toronto si sa lucreze din greu la o fabrica pentru a se intretine (chiar si Jim, care lucra cate 8 ore dupa ce termina scoala, in fiecare zi!). Pana sa ajunga sa locuiasca din nou in orasul Toronto, dupa ce au renuntat la slujbele lor din fabrica, cei 6 membrii ai familiei Carrey au locuit in masina/rulota familiei…

Jim Carrey si-a facut debutul profesionist in stand-up comedy in clubul Yuk-Yuk’s (care nu a fost extraordinar), de unde actorul a avut multe de invatat in anii ce au urmat. Peste catva timp, actorul a renuntat la liceu si in 1979 s-a mutat la Los Angeles, unde a reusit sa se angajeze la The Comedy Store. L-a impresionat atat de tare pe comedianul veteran Rodney Dangerfield, incat acesta l-a angajat pentru un intreg sezon al programului de divertisment!

Primele roluri in filme, mici ce-i drept, au fost in Once Bitten (1985), Peggy Sue Got Married (1986) si Earth Girls Are Easy (1988). Impresionati de felul lui foarte amuzant de a fi, fratii Wayans l-au inclus pe Jim in programul lor de gaguri, In Living Color, unde Carrey a interpretat diferite roluri hilare timp de 4 ani (1990-1994) !

Dupa aceste spectacole, au urmat adevaratele roluri in filme si personajele care l-au facut celebru si atat de iubit. Ma refer, bineinteles, la Ace Ventura, cel mai amuzant personaj dintr-un film! Primul film din serie, Ace Ventura: Pet Detective a aparut in 1994 si ne-a facut cunostinta cu un personaj deosebit, un detectiv de animale, mare iubitor al acestora si o persoana destul de nebuna in general 🙂 Chiar daca sunt situatii exagerate (ca in toate comediile de acest gen), rolul lui Jim Carrey nu este unul obisnuit, el reusind sa creeze un personj unic, prin mimica lui, pe care il poti reveda cu acelasi entuziasm chiar si peste 14 ani (wow, cate de mult a trecut!). Mi-e imposibil sa cred ca poti sa te uiti la cele 2 filme Ace Ventura fara sa mori de ras…

free image hostfree image hostfree image hostfree image host

Au urmat rolul principal din filmul The Mask (1994), film bazat pe benzile desenate cu acelasi nume, care i-a daruit sansa sa uimeasca din nou prin mimica fetei, devenita marca actorului!
free image hostfree image host

Tot in 1994, in decembrie, a aparut noul lui film, comedia Dumb and Dumber. Un alt film exagerat, dar foarte amuzant!

free image host
In 1995, Jim Carrey i-a luat locul lui Robin Williams, devenind The Riddler (Ghicitorul) in filmul Batman Forever. In acelasi an, a aparut continuarea lui Ace, Ace Ventura: When Nature Calls si actorul a semnat cu Sony pentru un nou rol, in filmul The Cable Guy (singurul lui rol foarte enervant!).

free image host

Dupa ce a jucat in filmul Liar, Liar (1997), o noua comedie, actorul a decis sa incerce si altfel de roluri. De aceea, a acceptat sa joace rolul lui Truman Burbank, un vanzator naiv care descopera ca intreaga lui viata este subiectul unui reality show. Sinceritatea cu care a jucat a uimit lumea cinematografiei si i-a adus talentatului actor primul Glob de Aur pentru performanta din filmul The Truman Show, in 1998! Peste un an, un alt rol dramatic, in Man on the Moon, i-a adus un nou Glob de Aur! Actorul a mai castigat alte peste 60 de premii in intreaga lui cariera!

free image hostfree image hostfree image hostfree image hostfree image hostfree image host

Au urmat rolurile principale din Me, Myself & Irene, How the Grinch Stole Christmas, The Majestic, adica 2 comedii si o drama (The Majestic mi-a placut mult, Me, Myself & Irene m-a dezamagit) a urmat un film foarte amuzant, Bruce Almighty, in care Jim Carrey, dupa ce se plange ca Dumnezeu nu face o treaba asa buna, ajunge sa Ii ia locul! Consecintele sunt hilare, desigur!

free image host
In 2004, actorul obtine rolul principal in drama Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Este o performanta extraordinara, un film genial, pe care il recomand tuturor. Urmeaza Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events, filmul bazat pe cartile pentru copii scrise de Daniel Handler, in care Jim joaca rolul unui personaj excentric si malefic, contele Olaf, pe care nu poti sa il urasti, pentru ca este Jim Carrey! 🙂
free image host

Fun with Dick and Jane este urmatorul lui proiect, un film foarte amuzant care merita sa aiba mult mai mult succes! Mie mi-a placut foarte mult.

In 2007, actorul a jucat in primul lui thriller, The Number 23. Filmul este ok, dar mi-e dor de o comedie in stilul lui Carrey, poate Ace Ventura 3… 😀

Pe plan personal, actorul a fost casatorit de 2 ori (prima data cu o chelnerita, cu care are si singurul lui copil si a doua oara cu actrita Lauren Holly), a avut relatie de lunga durata cu actrita Renée Zellweger. Fiica lui, Jane Erin Carrey are acum aproape 21 de ani!
free image host

In prezent, acesta are o relatie cu Jenny McCarthy.