Regizorul Tim Burton a fost ales sa conduca juriul Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc intre 12-23 mai 2010. Maeastrul ne-a daruit numeroase filme pline de farmec si originalitate, precum Beetlejuice, Edward Scissorhands sau The Nightmare Before Christmas!

Photobucket

Ed Wood, un alt film semnat de Burton, cu Johnny Depp [preferatul si prietenul regizorului] in rolul principal, a fost prezent in competitia Festivalului din 1995. In prezent, toata lumea asteapta cu nerabdare noul film al lui Tim Burton, Alice in Wonderland, adaptarea 3D a romanului cult scris de Lewis Carroll. Premiera mondiala va fi pe 5 martie 2010!

Tim Burton nu este, de peste 25 de ani, doar un regizor celebru, ci si ilustrator, pictor si fotograf. MoMA, muzeul de arta contemporana din New York, gazduieste o expozitie grandioasa a operelor sale pana pe 28 aprilie. [Mi-ar placea tare mult sa merg de ziua mea [3 aprilie] si sa vad expozitia!!!]

Gilles Jacob a declarat: “Speram ca dulcea nebunie si simtul umorului gotic ale lui Tim Burton vor umple Croisetta, aducand tuturor Craciunul. Craciun si Halloween”. Raspunsul lui Burton? “Dupa ce mi-am petrecut viata facand maratoane de filme de groaza in 48 de ore, sunt in sfarsit pregatit pentru asta”.