Editia din 2020 a Premiile Emmy va avea loc duminica, 20 septembrie 2020, intr-un format virtual. Asta inseamna ca fiecare nominalizat si invitat a primit echipamente video si lumini speciale, pentru a aparea live, chiar de la el/ea de acasa. Ceremonia va fi prezentata pentru a treia oara de Jimmy Kimmel.

We’re going to try our best, and the good thing about that is we’ve got Jimmy Kimmel who loves live TV and he loves live chaos TV. I think he’s actually hoping things do go wrong,” a declarat Ian Stewart, producatorul show-ului.

La categoria cea mai buna actrita dintr-un serial drama, avem urmatoarele nominalizari:

Jodie Comer (Killing Eve)

Sandra Oh (Killing Eve)

Zendaya (Euphoria)

Jennifer Aniston (The Morning Show)

Laura Linney (Ozark)

Olivia Colman (The Crown)

Castigatoarea din 2019 a fost Jodie Comer, pentru rolul genial pe care il face in Killing Eve. Anul acesta insa ea concureaza nu numai cu partenera ei de serial, magnifica Sandra Oh, dar si cu veteranele Laura Linney, Olivia Colman si Jennifer Aniston, sau cu nou venita Zendaya. Nu am urmarit Euphoria, asa ca nu pot sa ma pronunt asupra interpretarii acesteia si nici nu am apucat sa vad (inca) serialul The Crown, asa ca votul meu merge la Jennifer Aniston, care mi-a placut foarte mult in The Morning Show.

Cine cred ca va castiga: Jennifer Aniston, The Morning Show (Apple TV+)

Cine merita sa castige (sau cine e pe locul doi in topul meu): Sandra Oh, Killing Eve (HBO)

La categoria cea mai buna actrita dintr-un serial de comedie, avem urmatoarele nominalizari:

Christina Applegate (Dead to Me)

Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs Maisel)

Linda Cardellini (Dead to Me)

Tracee Ellis-Ross (black-ish)

Catherine O’Hara (Schitt’s Creek)

Issa Rae (Insecure)

Timp de 6 ani, aceasta categorie a fost dominata de Julia Louis-Dreyfus, pentru rolul fenomenal pe care l-a facut in Veep. In 2020, mi se pare ca nominalizate au sanse destul de egale, lupta dintre ele fiind una chiar stransa. Cu toate acestea, un nume iese in evidenta: Catherine O’Hara, care nu a mai castigat un Premiu Emmy din 1981 si care a dat lovitura (din nou) cu un rol original, excentric, bizar si fabulos – cel al lui Moira Rose din Schitt’s Creek (unul dintre serialele mele preferate all time).

Cine cred ca va castiga: Catherine O’Hara, Schitt’s Creek (Pop)

Cine merita sa castige (sau cine e pe locul doi in topul meu): Issa Rae, Insecure (HBO)