Din selectia oficiala de la Cannes, Frate si sora/ Frère et soeur, noul film al lui Arnaud Desplechin (Les fantômes d’Ismaël, Trois souvenirs de ma jeunesse), are premiera in cinematografe din 6 ianuarie 2023, distribuit de Independenta Film. Poveste despre secrete de familie si legaturi de sange care nu mai pot fi ignorate, Frate si sora ii are ca protagonisti pe Marion Cotillard si Melvil Poupaud. In distributie se regaseste si actrita Cosmina Stratan.

Alice (Marion Cotillard) si Louis (Melvil Poupaud) sunt frate si sora. Ea e actrita, el profesor si poet. De mai bine de doua decenii, Alice si-a urat fratele cu ardoare si in tot acest timp nu s-au intalnit niciodata. Dar iata ca moartea parintilor face ca reintalnirea sa fie inevitabila.

Marion Cotillard si Melvil Poupaud sunt in varful jocului lor actoricesc” – The Hollywood Reporter.

Prezent in Romania in aceasta toamna la Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, cineastul Arnaud Desplechin povesteste intr-un interviu acordat publicatiei Libertatea ca nu a scris rolurile de la bun inceput pentru Marion si Melvil: „Sunt prea superstitios si nici nu stiu daca vor fi liberi atunci cand voi filma, dar am stiut in timp ce scriam ca rolurile sunt pentru ei. Discutasem cu co-scenarista Julie Peyr despre multi actori care s-ar fi potrivit, dar decizia de a-i lua pe Marion si Melvil a venit foarte repede. Imi amintesc seara cand am terminat primul draft si Julie m-a intrebat: „Cand vorbesti cu Melvil?” „Chiar acum”, si i-am trimis un SMS. Daca Melvil si Marion m-ar fi refuzat, nu stiu ce as fi facut. Personajul lui Alice e foarte ambiguu. Ea e cea care uraste, dar e si obiectul urii lui Louis, insa am stiut de la inceput ca scenariul va fi in favoarea ei. De aceea aveam nevoie sa lucrez cu o actrita in care si eu, si spectatorul sa avem incredere, iar eu sunt de partea lui Marion in orice film o vad.”

Despre actrita Cosmina Stratan, care interpreteaza rolul Luciei, o romanca simpla, de la tara, imigranta si sfatuitoare a lui Alice (Marion Cotillard), Arnaud Desplechin declara: „Nu pot uita jocul ei din „Dupa dealuri”, filmul lui Cristian Mungiu care imi place cel mai mult. Am cunoscut-o pe Cosmina cand eram in pregatiri cu „Tromperie”, am vorbit atunci pe Skype, pentru ca era pandemie si nu putea veni la Paris. Din cauza unui alt angajament pe care il avea, nu a putut juca in „Tromperie”. Mi se pare una dintre cele mai bune actrite din Romania”.