O noua comedie romaneasca plina de surprize prinde contur in aceasta perioada. Filmarile pentru Klaus si Barroso, dupa un scenariu semnat de Adrian Nicolae, Cosmin „Micutzu” Nedelcu si Bogdan Theodor Olteanu, au inceput pe 31 iulie 2023, in Bucuresti.

Produs de Bold Film Studio in coproductie cu Grupa B, Tangaj Production si Avanpost Media, Klaus si Barroso ii are in rolurile principale pe Adrian Nicolae si Cosmin „Micutzu” Nedelcu.

„Filmul e povestea a doi frati, impreuna la bine si la greu. Cosmin si cu mine visam de mult sa jucam intr-un film despre prietenia noastra. Inca de pe vremea cand nu intelesesem ca daca vrei sa se intample ceva trebuie sa pui mana si s-o faci chiar tu. Bogdan nu stiu ce visa la vremea respectiva, ca noi suntem genul de baieti care nu vorbesc despre trecutul lor. Pentru Grupa B, mica noastra intreprindere creativa, acest proiect e doar inceputul,” spune Adrian Nicolae.

Filmul este in primul rand o comedie”, subliniaza Cosmin „Micutzu” Nedelcu. „Povestea este despre doi frati, unul mai descurcaret, mai pus pe fapte mari, dar fara uneltele necesare de a le indeplini, asa ca recurge mereu la artificii, la drumurile usoare care, inevitabil, se complica. Unul mai conservator, cu radacini puternice, dar destul de ursuz si greu adaptabil cand vin peste el evenimente noi. Oare pe cine joc eu, pe cine joaca Adrian? Scopul nostru este simplu: sa aducem lumea in cinema si sa nu plece de acolo nerasa”.

„Pentru mine este atat distractiv, cat si educativ sa scriu cu Adrian si Cosmin. Ei au foarte mult umor, eu nu neaparat, dar sper ca se ia. Ce mi se pare fertil este ca punem la masa biografii si competente usor diferite si lucrul asta este concomitent o sursa de tensiune si o premisa pentru un film bun,” marturiseste Bogdan Theodor Olteanu.

Un barman combinator trebuie sa achite urgent o datorie. Isi convinge fratele, un bodyguard iute la manie, sa organizeze impreuna o petrecere a burlacilor, fara stirea patronilor clubului in care lucreaza. Dar minciunile ies repede la iveala si in club se dezlantuie haosul. Pot doua iubiri imposibile si un strop de onestitate sa ii salveze? Spectatorii vor afla raspunsul din ianuarie 2024, in cinematografele din toata tara.

Klaus si Barroso reprezinta o noua colaborare importanta cu Bold Film Studio, dupa succesul filmului Taximetristi, lansat la inceputul acestui an in cinematografe, si in luna aprilie pe Netflix. Film este distribuit de Forum Film.

„Odata cu Taximetristi, consideram ca am reusit sa ne indeplinim obiectivul de a aduce o noua categorie de film in piata, film comercial de calitate, care sa vorbeasca atat publicului larg, cat si celui mai sofisticat, asa ca, la acest al doilea proiect, dorim sa ne consolidam aceasta pozitionare si sa atragem o audienta si mai numeroasa in cinematografe. Klaus si Barroso este o comedie pura, accesibila, family-friendly, cu o distributie formata exclusiv din actori apreciati, care credem ca va reusi sa impuna un nou cuplu comic durabil in filmul romanesc”, spune Cristian Anastasiu, director executiv Bold Film Studio.

Alaturi de Cosmin „Micutzu” Nedelcu si Adrian Nicolae, din distributie fac parte actorii: Madalina Craiu, Victoria Raileanu, Serban Pavlu, Alexandru Ion, Cezar Antal, Alin Florea, Rolando Matsangos, Vlad Dragulin, Vlad Brumaru, Carol Ionescu, Codrin Boldea, Madalina Stoica, Bogdan Farcas, Alex Mircioi.

Directorul de imagine este Mihai Marius Apopei, de montaj se ocupa Tudor D. Popescu, iar scenografia si costumele sunt semnate de Alexandra Panaite. Filmul este realizat prin regie colectiva, o formula prin care se distribuie spontan si armonios roluri si atributii intre mai multi membri ai echipei.