Genul: comedie
Regizat de: Malcolm D. Lee
Scris de: Kevin Hart, Harry Ratchford, Joey Wells, Nicholas Stoller, John Hamburg, Matthew Kellard
Premiera in Romania: 28 septembrie 2018
Durata: 111 minute
Studioul: Universal Pictures
Distribuit in Romania de: Ro Image 2000

Night School este o noua comedie simpatica, relaxanta si amuzanta a duo-ului Kevin Hart si Will Packer, care au lucrat impreuna la seriile de succes Think Like a Man si Ride Along, primul in calitate de protagonist si Packer pe post de producator. Hart este un actor de comedie foarte talentat, reusind sa se faca placut, sa fie fresh si haios in fiecare personaj principal (aproximtiv la fel) pe care l-a interpretat in ultimii ani.

Night School spune povestea lui Teddy Walker, om de vanzari de succes logodit cu o femeie superba (interpretata de Megalyn Echikunwoke) care ajunge somer dupa ce reuseste sa arunce in aer firma de gratare la care lucra. Pentru a obtine un post de consultant financiar unde lucreaza Marvin (Ben Schwartz), prietenul lui cel mai bun, acesta trebuie sa rezolve o problema veche si delicata, care i-a marcat parcursul educational si profesional: sa dea examenul GED, echivalentul Bac-ului romanesc.

Teddy se intoarce asadar la vechiul sau liceu, al carui director este acum Stewart Paterson (Taran Killam), fost coleg si “rival“ al acestuia. Acolo, Teddy se inscrie la cursul GED de la seral, predat de Miss Carrie (minunata Tiffany Haddish) — un profesor de liceu bun, cald si dedicat, care a preluat si acest curs pentru a putea plati chiria si antibiotice. Noii ei elevi sunt o gasca diversa si haioasa de ciudatei dragalasi, care nu au terminat liceul din diferite motive. Mackenzie (Rob Riggle) si-a distrus spatele mutand mobila altora si vrea sa ia examenul GED pentru a obtine o slujba de birou, Teresa (Mary Lynn Rajskub) si-a abandonat studiile dupa ce a ramas insarcinata cu primul copil; Luis (Al Madrigal) este un fost chelner care si-a pierdut slujba bine platita chiar din cauza lui Teddy si care viseaza sa devina noul Justin Bieber, Mila (Anne Winters) este o fosta liceeana petrecareata care vrea sa se inscrie la o facultate, in timp ce Jaylen (Romany Malco) este un barbat paranoic, absolut convins ca masinariile au preluat deja controlul. Grupul este intregit de un puscarias (Fat Joe), care participa la cursuri via Skype.

Comedia exploreaza incercarile hilare ale celor 7 de a scapa intial de partea grea a obtinerii unei diplome de liceu – aka invatatul propriu-zis, dar si eforturile pe care le face Teddy pentru a trece peste dificultatile de intelegere si retinere a informatiilor pentru a trece de cel mai greu examen la vietii sale. Mi-a placut faptul ca filmul a tratat in mod realist rezultatul incercarilor personajului principal, caruia ii este frica si rusine sa ii spuna femeii cu care vrea sa isi petreaca restul vietii ca nu a terminat liceul si ca invata pentru examenul GED. De foarte multe ori lucrurile nu ne ies din prima, oricat de mult ne-am stradui sau ne-am dori ceva, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la visul nostru. Teddy invata asta the hard way si abia atunci cand este complet sincer cu el insusi, viata lui reintra pe fagasul normal.

Mi-a placut la nebunie de Miss Carrie, un personaj care nu iese din comun, dar pe care Tiffany Haddish il interpreteaza minunat, cu sensibilitate, maturitate si prospetime. Recunosc ca, desi mi-a placut si rolul pe care talentata actrita de comedie l-a facut in Girls Trip, mi se pare mult mai greu sa iesi in evidenta si sa te faci placuta intr-un film lipsit de scene si dialoguri exagerate. Kevin Hart continua sa faca un divertisment de calitate si abia astept sa il vad in The Upside, remake-ul american al lui Intouchables, unul dintre cele mai frumoase si emotionante filme pe care le-am vazut vreodata. Regizorul Malcolm D. Lee, verisorul genialului Spike Lee, nu este strain de astfel de comedii, facandu-si debutul in 1999 cu The Best Man si continuand cu Soul Men, Scary Movie 5, Barbershop: The Next Cut si Girls Trip.

Mergeti sa vedeti Night School, o comedie spumoasa care va va amuza teribil, cu o distributie simpatica si haioasa pe care o veti spijini si incuraja sa treaca cu bine de examenul vietii, pentru a obtine mai multe de la aceasta. Iar asta ne dorim cu totii, nu-i asa?