Ada Condeescu, Adela Popescu si Laura Cosoi raman „goale” in Vama Veche. Mai precis, in sufletele goale, dupa aventurile din filmul Retreat Vama Veche, o comedie ca o terapie, distribuita de Vertical Entertainment in cinematografele din toata tara, incepand cu 18 octombrie 2024, dar si la propriu, pe afisul lungmetrajului, care se dezvaluie astazi publicului pentru a spori temperaturile fierbinti de vara si suspansul pentru mult asteptata premiera din toamna.

Eva, personajul principal al filmului, interpretat de actrita Ada Condeescu, are parte de o experienta amuzanta, dar si revelatoare, in timpul petrecerii burlacelor, pe care i-o organizeaza prietenele ei bune, Corina si Dana, jucate de Adela Popescu si Laura Cosoi, in Vama Veche, in urma unei promisiuni din adolescenta. Evadarea celor 3 femei de cariera, cu vieti aparent in control, intr-un retreat de yoga din Vama Veche le aduce multe intalniri si situatii haioase, dar le pune in fata si o oglinda simbolica in care ajung sa-si vada problemele, defectele, neputintele si secretele si sa-si regleze cu sinceritate, dar si cu simt al umorului si al realitatii viitorul.

Pentru noi, acest proiect a fost mai ceva ca un retreat. A fost o bucurie de reintalnire cu noi de azi in care am descoperit cat de importante ne-am fost una alteia in trecut. A avut multa insemnatate totul, fiecare zi de filmare, fiecare noapte de repetitii, fiecare dimineata rece, cu miros de mare, de prietenie si de bine. A fost un mix de personal si profesional, o compatibilitate generala, cu energie buna si intalniri valoroase cu oameni incredibil de buni si dragi. O terapie pentru fiecare dintre noi. si chiar daca filmarile s-au terminat de anul trecut, noi le continuam in vietile noastre, in prietenia noastra, in intalnirile firesti si cu mult ras pe care le avem. Nu ne iese mereu sa ne vedem, ca totusi, avem impreuna 8 spre 9 copii de lasat in grija cuiva, dar trebuie 🙂 Ne tinem de terapie, ca asa spun specialistii ca trebuie, ca sa ne mearga bine. si sa avem si incalzirea facuta pentru vizionarile si turneul national de lansare a filmului, din toamna. O sa tot fim in Retreat, unde va asteptam si pe voi toti, ca sa simtiti binele pe care l-am simtit si noi”, au declarat cu entuziasm Ada, Adela si Laura cu ocazia lansarii trailerului si a afisului filmului Retreat Vama Veche.

Odata cu rolurile in care le-a distribuit regizorul Petre Nastase, actritele Ada Condeescu, Adela Popescu si Laura Cosoi isi continua prietenia din viata reala si in viata personajelor principale din filmul Retreat Vama Veche al carui scenariu este scris de Ovidiu Niculescu. Filmarile au avut loc chiar in Vama Veche in vara lui 2023 si au fost pentru intreaga echipa de filmare si la nivel personal ca un „retreat” in care si-au retrait, rescris si continuat povestile de viata, de prietenie si de profesie.

Mihai Margineanu, Daniel Nuta, Toto Dumitrescu, Emilia Popescu, Lia Sinchevici, Smaranda Caragea, Razvan Fodor, Radu Valcan, Stefan Lupu, Marius Stanescu, Ovidiu Niculescu, Jorge, Mihai Popescu, Vasile Calofir, Cosmina Pasarin, Adelina Pestritu, Emi Alupei, alaturi de guest star-ul Florin Calinescu fac parte din distributia filmului. Cu totii reusesc sa spuna, asa cum anunta haios echipa filmului, o poveste fara efecte speciale, in care „nimeni nu e albastru ca-n Avatar, nimeni nu danseaza ca Joker si nimeni nu-l salveaza pe Nemo, dar in care totusi multi se vor regasi”.

De astazi putem vedea trailerul oficial, insa ne mai desparte o vara de momentul mult asteptat al lansarii filmului Retreat Vama Veche, o productie actuala si pozitiva, care vorbeste amuzant despre revelatiile pe care le poti avea cand te opresti din fuga zilnica si accepti sa te privesti cu adevarat in oglinda, sa-ti separi orgoliile de sentimentele reale, aparentele de adevar, zambetele de fatada de lacrimile adevarate, dramele depasite de lectiile invatate, toate ca sa poti trage linie si sa vezi ce ramane cu adevarat al tau si cine ai devenit. Zambind. Uneori avem nevoie de o evadare departe pentru a ne intoarce la noi, de distractii nebune ca-n vremurile bune ca sa ne regasim, de prieteni vechi si intalniri haotice pentru a ne face ordine in suflete. Nu online, ci in realitate”, declara regizorul Petre Nastase.