In luna noiembrie, acest blog va scrie in fiecare zi o recenzie a unui film, vechi sau care ruleaza in prezent in cinematografele din Romania si pe care il recomanda cu drag [sau nu] cititorilor sai 🙂

Image and video hosting by TinyPicGenul filmului: Drama
Regizat de: Gavin O’Connor
Scris de: Bill Dubuque
Premiera in Romania: 28 octombrie 2016
Box Office: 47,538,513 $
Durata: 128 minutes
Studioul: Warner Bros. Pictures

The Accountant este un nou film plin de actiune, o crime drama care il are in centru pe Ben Affleck intr-un alt rol care il diferentiaza pe faimosul actor de imaginea de pretty boy pe care oricare actor care arata atat de bine incearca sa o lase in urma cu fiecare rol serios si dificil nou.

Christian Wolff (Affleck) este un matematician care prefera cifrele in locul interactiunii cu oamenii. Desi slujba lui de zi este biroul de contabil autorizat dintr-un orasel american, Wolff tine contabilitatea unora dintre cele mai periculoase organizatii criminale din lume. Atunci cand Ray King (J.K. Simmons), cel care conduce Divizia de Aplicare a Legii Penale din cadrul Trezoreriei Americane, ajunge pe urmele lui, Christian acceptă oferta unui client legitim: o companie de robotica de ultima generatie, condusa de Lamar Blackburn (John Lithgow), unde unul dintre contabili (Anna Kendrick) a descoperit o discrepanta in bilant in valoare de milioane de dolari. Pe masura ce Wolff dezleaga falsurile din registre, tot mai multe persoane incep sa moara.

P photo accountant-13may15-06_zpslaevbqqw.jpge parcursul filmului, prin flashback-uri, ne sunt dezvaluite parti importante si destul de dureroase din copilaria personajului principal; tatal acestuia (Robert C. Treveiler), militar de profesie, a avut un rol important in dezvoltarea cat mai normala a baiatului, desi suferea de Sindromul Asperger. Acesta refuza sa il creasca intr-un mediu lipsit de elementele exterioare care ii agraveaza autismul, asa ca tanarul ajunge sa aiba o viata functionala, o meserie la care este cel mai bun, fiind de asemenea un geniu al numerelor.

 photo Ben-Affleck-in-The-Accountant_zpsl6pvidka.jpgThe Accountant este un film plin de actiune, in care Ben Affleck mai ca il intrece pe Batman, personal pe care l-a si interpretat in Batman v Superman: Dawn of Justice. Scenele de lupta, realiste si foarte bine interpretate, mi-au adus aminte de eroii de actiune vechi, precum Bruce Willis sau Mel Gibson, dar si cei din prezent, precum Keanu Reeves in John Wick si Denzel Washington in The Equalizer; Christian Wolff se aseamana cu ultimele doua persoanje mentionate anterior si prin faptul ca acestia nu sunt clasicii good guys, care ii salveaza pe toti si care lupta pentru dreptate si adevar. Nu, Wolff este un ucigas foarte bine pregatit, care odata ce incepe un proiect este obsedat sa il duca la bun sfarsit.

Distributia secundara a filmului este foarte bine aleasa, J.K. Simmons (Spider-Man, Whiplash) fiind unul dintre cei mai buni actori de astazi. Anna Kendrick (Pitch Perfect) este, ca de obicei, dulce si dragalasa intr-un mod voit excentric in micutul rol din The Accountant, iar chimia dintre ea si Affleck exista si nu este una fortata sau putin credibila. Actrita britanica Cynthia Addai-Robinson joaca rolul lui Marybeth Medina, o tanara analist angajata de Ray King sa descopere cine este in realitate Christian Wolff.

 photo the-accountant-ben-affleck-john-lithgow-warner-bros_zpsd3kw6e5u.jpgMajoritatea criticilor nu au fost deloc impresionati de film, din pacate. “Singurul lucra care scoate in evidenta filmul fata de celelalte de acest gen este ipocrizia sa enervanta si stupida, impreuna cu titlul neinspirat,” este concluzia lui Noah Berlatsky de la The Guradian. “Mai devreme sau mai tarziu, a fi diferit ii sperie pe oameni – aceasta replica poate fi usor atribuita si regizorului filmului, Gavin O’Connor, care a realizat o drama atat de comuna si plina de clisee incat chiar si cel mai timid spectator va fi linistit. Sau mai degraba anesteziat”. Mick LaSalle, San Francisco Chronicle declara ca “Timp de o ora, exista asteptarea ca filmul sa aiba in final un inteles. Urmeaza insa o jumatate de ora de indoiala, 10 minute de confuzie si, in final, sentimentul ciudat ca ai fost victima unei glume proaste. Cea mai mare parte a lui este placuta si are aura unui film de actiune superior, dar se scufunda ca o epava caraghioasa, devenind o usoara pierdere a doua ore”.

Pentru mine, The Accountant a fost o experienta foarte placuta, un film de actiune antrenant, care nu m-a plictisit nicio secunda. Ben Affleck nu se afla pe lista actorilor mei preferati, dar trebuie sa recunosc ca ultimele sale roluri mi-au placut foarte mult; The Town, unul din filmele mele preferate, Argo – castigatorul Premiului Oscar in 2013 pentru cel mai bun film, sunt excelente, iar rolul din Gone Girl a fost de asemenea unul foarte bun si convingator. The Accountant este foarte bine realizat, amuzant pe alocuri, avand atat elemente de thriller, cat si momente emotionante. De vazut!